Interieur - Keuken

4 tips om veelvoorkomende keukenproblemen te vermijden

tips keuken

Hou je van koken maar vind je het vreselijk om in je eigen keuken te staan? Het is wat jammer om jezelf elke avond aan die kwelling te onderwerpen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je keuken te verbeteren, zonder dat je daarbij per se met een sloophamer de muren te lijf moet gaan. Probeer eens een van de onderstaande tips!

1. Niet genoeg plek

Barst je keuken uit z’n voegen, terwijl je eigenlijk niet eens zó veel spullen hebt? Met wat kleine aanpassingen kun je je kastruimte slimmer gebruiken. Metalen rekjes, uitschuifbare planken, haakjes, handdoekenrails, … stuk voor stuk efficiënte oplossingen voor ruimtegebrek!

Van plan om je reorganisatie groter aan te pakken? Vervang je kastdeuren dan door lades. Het is veel makkelijker om iets achter uit een lade te pakken, dan iets dat zich achter een berg andere spullen achteraan een kast verstopt.

2. Lawaai!

Een zoemende afzuigkap, klakkende hakken over de vloer, kastdeurtjes die dichtslaan met een ‘blam!’, … Een keuken kan nogal wat herrie produceren! Gelukkig zijn sommige pijnpunten eenvoudig op te lossen, bijvoorbeeld met deurstoppers die je goedkoop en eenvoudig in je kastjes schroeft, of een tapijtje over de grond. Andere lawaaimakers moet je helaas toch bij een renovatie aanpakken, zoals een stillere afzuigkap of vaatwasser. Die laatste zijn bovendien zeker de moeite als je een open keuken hebt.

3. Moeilijk poetsen

Het liefst plof je na het eten lekker in de zetel om in alle rust uit je foodcoma te klimmen, maar helaas moet er na het koken vaak nog opgeruimd worden. Maak dat opruimen dan ook zo makkelijk mogelijk voor jezelf. Kies bijvoorbeeld een werkblad dat bestaat uit één stuk in plaats van allemaal kleine tegeltjes, zodat er geen plek is voor etensresten om zich tussen de voegen te verstoppen. Overweeg ook een spatwand van glas of een ander glad oppervlak, dat is véél makkelijker om een doekje over te halen dan een ruwe bakstenen muur.

4. Niet goed georganiseerd

Tijdens het koken wil je dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik ligt, en alles wat je níét nodig hebt niet in de weg ligt. Hang de spullen die je vaak gebruikt, zoals messen en handdoeken, dus recht voor je. En als je merkt dat bepaalde spullen als autosleutels steeds in de keuken terechtkomen, regel daar dan ook een eigen plekje voor, zoals een haakje aan de muur.

19/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De kracht van… niets! Zo gebruik je negatieve ruimte in je interieur
Volgende artikel
5 tips voor de perfecte meditatieruimte bij je thuis