Interieur

Kerstversiering 2014: laat je inspireren door de nieuwste trends

Kerstmis komt eraan: eindelijk een excuus om je interieur op te vrolijken met accessoires die warmte, gezelligheid en misschien ook een beetje bling-bling uitstralen. Want als er één periode in het jaar is die het moet hebben van fijne decoratie-ideetjes, warme interieurelementen en de juiste combinatie van kleuren en stoffen, dan toch wel de kersttijd. Laat je inspireren door de allernieuwste kersttrends, en maak jouw interieur klaar voor ‘the holiday season’!

Versier je schoorsteenmantel

Kerstdecoratie is in 2014 veel meer dan een kerstboom alleen. Er zijn tal van plekjes in de woonkamer die je makkelijk in ‘kerstoutfit’ kunt steken: je schoorsteenmantel, bijvoorbeeld. Doorgaans neemt die een centrale plaats in en staat hij dus goed in het zicht. Je maakt van deze blikvanger een kersttopper door er kerstsokken aan te hangen, slingers over te draperen of sfeervolle theelichtjes op te zetten. Zoek je iets speciaals voor kerst? Neem dan houten letters, waarmee je een woord vormt dat past bij de feestdagen: ‘Kerstmis’, ‘Stille nacht’, ‘Christmas’, ‘Noël’, … Laat je verbeelding de vrije loop!

Black & gold

Zwart en goudtinten gaan mooi samen, niet enkel in de mode maar ook in je kerstversiering. Om je kerstboom op te tuigen in dit ‘black & gold’-thema kies je voor zwarte kerstballen met gouden print, of je combineert ze met gouden slingers en engelenhaar voor een bling-blingeffect. Het hoeft trouwens niet per se zwart te zijn, ook wit gaat mooi samen met metaaltinten. Je kunt allerlei verschillende combinaties maken met zwart, wit, goud en zilver zonder dat het druk wordt. Integendeel: zwart en wit zijn de ideale kerstkleuren in een strakke, moderne woning waar het allemaal draait rond ‘less is more’.

Scandinavische kerst

Heel wat interieuraddicts zijn dol op Scandinavisch design. Terecht, want in het noorden zijn ze bijzonder goed in het creëren van een gezellige, winterse sfeer in huis. Bovendien zijn de Scandinaven stylisten pur sang, en dat maakt hun interieurs zo aantrekkelijk. In 2014 ga je dus voor kerstversiering in Scandinavische stijl: veel hout, verschillende tinten wit, hier en daar wat vintage meubelen of accessoires. Vooral geen overdaad of kitsch. En de rood-witte vlag van Denemarken mag natuurlijk niet ontbreken als inspiratiebron!

Kerstversiering 2014: vergeet de cadeautjes niet

De kerstboom staat er, je schoorsteenmantel is versierd en ook de rest van je interieur is mooi aangekleed met allerlei kerstaccessoires. Klaar!

Of toch niet? Een laatste tip voor wie het plaatje echt compleet wil hebben: ook de cadeautjes onder de kerstboom maken deel uit van jouw kerstinterieur. Vergeet niet dat ze daar wekenlang zullen liggen én in het oog springen van al wie op bezoek komt. Pak alle cadeautjes op dezelfde manier in en kies daarbij voor twee tot drie verschillende kleuren. Wedden dat het geheel er een stuk aantrekkelijker zal uitzien?

Foto's: House & Home
11/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hou de winterkou buiten met tochtstrips
Volgende artikel
Energiezuinige badkamer dankzij een Beams-radiator