Interieur

7 manieren om je kerstboom te versieren

kerstboom decoreren

Het is bijna Kerstmis! Dan denk je waarschijnlijk aan lichtjes, kerstdecoratie, de uitgelaten sfeer van kerstavond bij de open haard, … Maar niets is zo bevorderlijk voor de sfeer als het versieren van je kerstboom. Dat unieke moment betovert je keer op keer, of je het nu samen met familie of vrienden doet. Maar welke decoratie kies je juist? Hier vind je alvast zeven manieren om je kerstboom te versieren!

1. Hou het traditioneel

Je kunt ervoor kiezen om je kerstboom in de traditionele kleuren rood en groen te versieren. Haal de kerstballen van je grootmoeder van je zolder voor een nostalgisch effect. Voorzie de kerstboom van enkele sokken en speelgoedjes uit je jeugd. Geniet ten volle van een traditionele kerstboom, want daar houdt iedereen van!

2. Een chique kerst: goud en zilver of zwart en wit

Wil je tijdens de feestdagen een stijlvolle woonkamer? Kies voor goud- en zilverkleurige slingers en dito decoratie. Je kunt de twee kleuren met elkaar combineren of gewoon voor een kleur kiezen. Eenvoud siert, dus overdrijf niet met decoratie van je kerstboom. Hou je het liever wat bescheidener? Kies dan voor tijdloos zwart en wit, want die kleuren stralen eenvoud en elegantie uit. Het lijkt wel of je boom rechtstreeks uit de etalage van Galeries Lafayette in Parijs komt!

3. Een originele kerstboomkerstboom decoreren

Wat denk je ervan om je kerstballen in te ruilen voor iets origineels? En dat met de medewerking van je hele familie? Een leuke variant voor de kinderen is een pastaslinger. De eerste stap bestaat erin om de pasta te verven. Vervolgens bevestig je ze een voor een aan een mooi touwtje of aan een origineel lint.

Wil je een nog persoonlijkere decoratie? Kies voor een slinger met wensen. Je schrijft al je wensen voor het volgende jaar erop of gewoon enkele citaten waarvan je houdt. Bevestig alle papiertjes aan een lint en jouw boom is helemaal klaar!

4. Vrouwelijke touch

Wil je een vrouwelijke touch aan je kerstboom toevoegen? Wat dacht je van een roze kerstboom? Is dat te gewaagd voor jou? Dan wordt het hoog tijd om het erop te wagen. Roze en paarse kerstbomen zijn nog altijd trendy. Hang er enkele valse orchideeën in om meer charme te creëren.

kerstboom decoreren

5. Milieuvriendelijk alternatief

Geen kerstboom voor jou dit jaar? Gebruik dan alleen kerstballen, waarmee je ook andere interieurelementen kunt versieren. Kies ze zorgvuldig uit, zodat je van je woonkamer een magische plek kunt maken. Plaats de kerstballen in een vaas of leg ze op tafel. Je woonkamer ziet er meteen stijlvoller en meer aangekleed uit. Je kunt de kerstballen ook aan je schouw of voordeur hangen om nog meer sfeer te creëren. En waarom maak je niet gewoon je eigen kerstboom? Doe het met behulp van oude vellen papier of met wat bamboe en enkele kerstballen. Bevestig vervolgens alles aan de muur.

6. Breng sneeuw in je interieur

Bevestig enkele valse sneeuwballen aan je kerstboom – die je in verschillende vormen in de winkels kunt vinden – voor een ultiem winters en feeëriek effect.

7. Kerstboom versieren: persoonlijke tint

Een kerstboom wordt almaar persoonlijker. Aarzel niet om enkele familiekiekjes in je boom te hangen, voorwerpen waarvan je houdt, kerstkaartjes, … Hoe persoonlijker, hoe beter!

Kies de decoratie die het best bij je past en breng de feestdagen door in een interieur dat Kerstmis ademt!

 

22/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je huurhuis slim inrichten? 6 budgetvriendelijke tips
Volgende artikel
De juiste prijs-kwaliteit: goedkope vinylvloeren kopen