Interieur - Woonkamer

Kerst 2014: sterren in huis!

De feestdagen komen met rasse schreden dichterbij. Dringend tijd dus om je interieur helemaal in de kerstsfeer te steken! Uiteraard mag je daarbij een stap verder gaan dan de klassieke kerstboom en wat kerstverlichting. Als je echt van de feestdagen wil genieten, dan giet je je hele interieur in een kerstsfeer! Kerststerren mogen daarbij absoluut niet ontbreken.

Waar komt de kerstster eigenlijk vandaan?

Sterren zijn onlosmakelijk verbonden met Kerstmis, maar waar komt de kerstster eigenlijk vandaan? De ster vindt zijn oorsprong in het kerstverhaal: de ster van Bethlehem gaf de plaats aan waar de Koning der Joden geboren zou zijn. De wijzen uit het oosten volgden de ster om het kindje Jezus te bezoeken. De kerstster is sindsdien traditie, net zoals de kerststal en de kerstboom.

Sterren in je kerstboom

Eerst en vooral horen er natuurlijk enkele sterren in de decoratie van je kerstboom. Niet alleen bovenop je kerstboom kan je een ster plaatsen, ook je boom zelf kan je opfleuren met enkele leuke sterren.

Hangende sterren in de rest van je interieur

Grote sterren, kleine sterren, lichtgevende sterren: mogelijkheden genoeg! Decoreer je interieur met verschillende soorten kerststerren voor het ultieme kerstgevoel in huis. De slingers met kleine sterren passen daarbij perfect in je woonkamer. Ben je een handige harry, dan maak je met enkele takken eenvoudig zelf de mooiste kerstster.

De kerstster bloem

Ook je bloemen verdienen extra aandacht tijdens de kerstperiode. Wat dacht je bijvoorbeeld van de befaamde Kerstster bloem, ook wel de Euphorbia genoemd? Deze bloem heeft een warme, lichte omgeving nodig en ze heeft maar af en toe water nodig. Bloeien doet de bloem wanneer de dagen korter worden, tijdens of voor Kerstmis dus.

 

19/12/2014

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Winterse gezelligheid met de staande theelichthouders van Dauby
Volgende artikel
Duits design in de badkamer: Sieger Design