Interieur

Binnenkijken bij Kate Moss – De woonkamer met prijskaartje van 127.000 euro

Kate Moss is één van de meest begeerde modellen ter wereld. Onlangs nam ze voor Vogue een interview op in haar woonkamer te London en een Britse interieurdesigner berekende dat alleen de woonkamer al een prijskaartje heeft van ruim 127.000 euro. Kijk samen met ons binnen in het riante interieur van Kate Moss

Het Britse supermodel staat al jaren aan de top en naast een mooie garderobe heeft ze zo ook enkele knappe aanwinsten voor haar interieur vergaard. Van een retro sofa van ruim 6.000 euro tot een vintage salontafel van meer dan 15.000 euro. Je hoeft echter lang niet zoveel geld uit te geven om de look van Kate’s interieur te kopiëren.

Get the look – Inspiratie voor een vintage interieur

De Britse interieurdesigner Celia Sawyer bestudeerde het interview voor The Daily Mail en plakte een prijskaartje op de verschillende stukken in het interieur.

Het eerste wat de designer opviel was de vintage stijl. We zien namelijk een mix van moderne en traditionele elementen. Het huis zelf is gebouwd in traditionele stijl en in combinatie met enkele moderne meubelen en decoratie wordt er een levendige vintage look gecreëerd. Qua kleuren kiest Kate eerder voor een neutraal palet.

Om te vermijden dat het interieur zo in een saai geheel vervalt, maakt ze smaakvol gebruik van fluwelen sierkussens, een verse bos bloemen en frisse motieven. Het zigzagpatroon op het sierkussen in de achtergrond bijvoorbeeld zorgt voor beweging en de zachte kleuren van de bloemen zorgen voor een vrouwelijke toets.

De zachte materialen worden afgewisseld met het zilver van de statige vaas en de kandelaar, het staal en glas op de salontafel en de bijzettafel uit mahoniehout. Zowel de koffietafel als de armstoel bij de open haard hebben een typisch retro design uit de jaren ’60 en ook de dikke, fluwelen overgordijnen met vintage motief voegen toe aan de vintage vibe.

De retro sofa met typisch gekrulde armleuningen heeft volgens Celia Sawyer een prijskaartje van ongeveer 6.000 euro. Je vindt deze sofa’s echter ook in vintage shops waar je ze voor een appel en een ei op de kop kan tikken. Daarnaast bestaan er ook moderne reproducties van de retro sofa’s die slechts een fractie van Kate’s zetel kosten. Hetzelfde geldt voor de vintage armstoel: de stoel werd geschat op zo’n 1.500 euro maar je vindt zeker gelijkaardige modellen voor slechts enkele tientallen of honderden euro’s.

Inrichten als Kate Moss met je eigen budget

Wie goed zoekt en op een echte ‘shopping hunt’ vertrekt, kan zowat alle stukken voor slechts een fractie van de prijs op de kop tikken. Het grote voordeel van de vintage look is dat je veel van je meubels en decoratie kunt vinden op rommelmarkten, tweedehandswinkels of op de zolder van je oma.

Daarnaast wordt ook heel wat vintage gereproduceerd tegen een betaalbare prijs zodat je jouw interieur net als dat van Kate Moss kunt inrichten!

Het interview kan je hieronder bekijken:

Foto: Daily Mail
12/11/2014

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Een huis kopen voor 150 euro? Hier kan het!
Volgende artikel
Décorer une table de Noël tout en style