Interieur - Keuken

Jeroen De Pauw voor het Silestone keukenblad

De Batibouw exposanten proberen zoveel mogelijk nieuwsgierigen naar hun stand te lokken. Baksteen producenten nodigen stoere bouwvakkers uit om live bakstenen muren te metsen. Sugar Jackson lokt mensen naar een stand die hernieuwbare energie technieken verkoopt en radiator fabrikanten organiseren originele wedstrijden. Inspirerend Wonen ging af op de kruidige geuren van de Consentino stand, waar mediakok Jeroen De Pauw meteen vanachter zijn Silestone keukenblad kwam om ons een amuse gueule aan te bieden.

Jeroen De Pauw en de Silestone keukenbladen

Tijdens zijn show cooking stond Jeroen De Pauw achter een kookeiland met een strak aanrechtblad van Silestone. Dit kwartsoppervlak is tegenwoordig populair in de keuken. Dat komt omdat het zo veelzijdig is. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, uitvoeringen en lengtes. Om aan te tonen dat Silestone ook een vlekbestendig, krasbestendig en duurzaam werkblad is, serveert Jeroen De Pauw zijn hapjes op kleine Silestone blokjes. Dave Ruyssinck van Consentino doet er nog een schepje bovenop wanneer hij met zijn sleutels in de stenen begint te krassen. “Dit materiaal is absoluut niet poreus”, verduidelijkt de verkoper, “met messen maak je geen fysieke krassen”.

Het Silestone keukenwerkblad voor een moderne keuken

Wij bekeken de nieuwe producten voor de keuken: de spoelbakken uit Silestone die in het aanrechtblad geïntegreerd zijn en een nieuwe steensoort, een lookalike van Belgische blauwe hardsteen. Nieuw zijn de Silestone spoelbakken die naadloos in het keukenblad geïntegreerd worden. De afgeronde spoelbak ONE bestaat uit een stuk, en wordt aan het aanrechtblad verlijmd. Zo verbindt Consentino gestroomlijnde en sobere keuken ontwerpen met de krasbestendigheid en duurzaamheid van Silestone.

 

Keukeninrichting in verschillende kleuren

Silestone is verkrijgbaar in een vijftigtal kleuren. Op Batibouw 2012 wordt ook een nieuwe kleur gepromoot, het arden blue. Deze is geïnspireerd op de Belgische blauwe hardsteen. Daarnaast kan je ook nog altijd kiezen voor zes kleuren imitaties van marmer, felle kleuren of een speciale serie waarin toegevoegde gerecycleerde materialen zoals spiegelstukjes, glasstukjes en porseleinstukjes voor een speciaal effect zorgen.

 

06/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Batibouw 2012: Focus haardvuur zorgt voor vuurwerk!
Volgende artikel
Alternatieve gevelbekleding voor nieuwbouwwoningen