Interieur

Je zetel als middelpunt van je huis? Fluitje van een cent met deze tips

Sofa Urbansofa

Geef toe: wat is er nu leuker na een lange, drukke dag dan heerlijk neerploffen in je zetel. Je kunt er wel uren in spenderen! Tv kijken, een boek lezen, gezellig met de kinderen knuffelen … En die fauteuils, bankstellen, loungemeubelen en hoekbanken, die moeten natuurlijk ook stijlvol zijn. Maar dé perfecte zitbank uitkiezen is niet gemakkelijk. Wat extra hulp nodig? Lees dan snel verder.

Je zetel laten passen bij de stijl van je woning

Eerst en vooral moet je zetel natuurlijk passen bij de stijl van je woning. Daarbij heb je verschillende opties.

  1. Stem je zitmeubel volledig af op je huidige stijl, zodat je sofa volledig opgaat in je interieur.
  2. Creëer net contrast: kies voor een totaal andere stijl of ga eens voor een accentkleur. Zo wordt je zitbank de eyecatcher van de woonkamer.
  3. Ga voor de tussenweg & kies een tijdloos meubel dat in élk interieur past. Woon je nu in een moderne woning, maar ga je verhuizen naar een landelijke? Dan verhuis je je zetel gewoon mee.
beige sofa gaat op in interieur
Deze grote zetel past perfect in het lichte interieur.

Wel fan van een beetje luxe? Denk dan zeker aan de Chesterfield zetels. Zowel in landelijke, klassieke als hedendaagse woningen doen die het erg goed.

De perfecte afmetingen kiezen

Naast de stijl is ook de grootte erg belangrijk. Ben jij iemand die zo goed als nooit meubelen verschuift in je woonkamer? Dan is een grote sofa zeker een optie. Die straalt meteen heel wat gezelligheid uit én is meteen ook extra comfortabel om ’s avonds in te relaxen.

grote grijze hoekbank
Heerlijk relaxen in een grote hoekbank: ideaal voor een ruime woonkamer.

Richt jij af en toe je leefruimte toch wat anders in? Dan zijn modulaire zetels meer iets voor jou. Denk bijvoorbeeld aan loungebanken en hoekbanken. Zo pas jij je zitmeubel gemakkelijk aan aan je eigen behoeften. Ook als je klein woont, zijn modulaire banken ideaal: één grote zetel deel je immers op in verschillende elementen die je over de hele woning verdeelt!

De afwerking als cruciale fase

En last but not least: de afwerking. Kies jij voor een sofa of fauteuil in leer, in fijn geweven stof of net in een iets ruwer materiaal? De uitstraling van de stof bepaalt de uitstraling van je kamer. Zeker voor de zetel – hét middelpunt van je leefruimte – is dat erg belangrijk. Zo kies jij er meteen het perfecte exemplaar uit!

fauteuil met voetsteun
Ook het soort stof is erg belangrijk voor de stijl van je interieur.
19/03/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Grote verbouwingen, kleine kost: 4 bespaartips voor je portemonnee
Volgende artikel
De 7 tuintrends van 2020: zo ziet jouw tuin er deze zomer uit