Interieur

Je woonkamer inrichten met kleur? Ga voor groen!

Spelen met kleur in de woonkamer is niet alleen leuk, het bepaalt ook de sfeer in je interieur. Overdaad schaadt, maar als je je beperkt tot één of twee hoofdkleuren zit het evenwicht gegarandeerd goed. Groen is een kleur voor durvers die graag experimenteren met hun interieurinrichting. Van gifgroen tot mosgroen: welke tint van deze basiskleur gebruik jij om je woonkamer in te richten?

Je woonkamer inrichten met een lichtgroene sofa

In een landelijk interieur is groen een geschikte basiskleur voor een woonkamer in cottagestijl. Deze mosgroene sofa is klassiek van vorm, maar komt wel helemaal tot zijn recht in deze landelijke setting. Het lichte groen past mooi bij de lichtroze vloerbekleding en vormt één geheel met de neutrale muurkleuren. Wil je zelf je woonkamer inrichten in een klassieke stijl? Hou de kleuren dan licht en kies eerder voor neutrale dan voor felle tinten.

Scandinavische stijl met groene geometrie

In de lobby van dit hotel in Stockholm is het aangenaam toeven. Niet alleen geeft de brede boekenwand deze ontvangstruimte de allure van een rustige bibliotheek, de kleurencombinatie van de donker- en felgroene fauteuils zorgt bovendien voor harmonie. De geometrische vormen van de leesfauteuils geven het geheel een strakke uitstraling, maar dankzij de lichtblauwe tafel en de parketvloer krijg je toch nog steeds een warme sfeer. Deze hotellobby kan je perfect als voorbeeld gebruiken voor het inrichten van je eigen woonkamer annex leeskamer.

Je woonkamer inrichten met pittige details

Een andere manier om te spelen met kleur, is strategisch accenten aanbrengen in de accessoires waarmee je je woonkamer opfleurt. Je woonkamer inrichten met neutrale basiskleuren, en dat aanvullen met pittige details in felle kleuren: dat is de way to go als je de balans wilt behouden. Kies voor felgroene kussens, een plaid, of een kinderschommelstoel als kleurrijke details die je woonkamer een instant opkikker geven.

Gedurfder kan natuurlijk ook: een knalgele sofa gecombineerd met groene kussens en lampen geeft je woonkamer op slag een vrolijke lentelook. Al is het daarvoor misschien nog een béétje te vroeg …

04/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
5 tips om je keukeninrichting nóg praktischer te maken
Volgende artikel
Bouwen en renoveren in 2015: wat verandert er?