Interieur

Je trap decoreren met een fotomuur: enkele tips

fotomuur lay-out

Wanneer je een trap laat maken, doe je dat in eerste instantie uit functionele overweging: een verbinding maken tussen twee verdiepingen. Maar vergis je niet: je trap is zoveel meer dan dat. Je gebruikt je trap ongetwijfeld elke dag, dus waarom zou je er niet iets speciaals mee doen door er bijvoorbeeld een prachtige fotomuur van te maken? Hier vind je alvast enkele leuke tips!

Kleur

De kleuren zijn allesbepalend voor de totale look van je fotomuur. Weet dat niet alle fotolijsten dezelfde kleur hoeven te hebben! Een subtiele kleurenmengeling zorgt zelfs voor de leukste effecten. Zwarte en witte fotolijsten gaan bijvoorbeeld perfect samen in een moderne setting. Of wat dacht je van enkele fotolijsten met accentkleuren die terugkomen in de rest van je interieur?

Vorm

Durf ook met vorm te spelen! Wissel af tussen vierkante, rechthoekige en ronde lijsten en geef je fotomuur zo een unieke look.

fotomuur vormen

Lay-out

Net zoals met de kleuren en vormen van je lijsten, kun je met de lay-out van je fotomuur allerlei kanten uit. Enkele mogelijkheden die je zeker een keertje moet uitproberen:

Fantasiefiguren

Rangschik je lijsten in de vorm van een figuur. Een hart bijvoorbeeld, of enkele ‘wolkjes’ die zich subtiel over de muur hebben verspreid.

Een grafisch effect

Hang enkele rechthoekige lijsten op aan een centraal plekje van de muur. Laat de onderste lijsten de lijn van de treden volgen en gebruik verschillende afmetingen om een verbluffend visueel effect te creëren.

fotomuur symmetrie

Symmetrie

Hou je het liever wat eenvoudiger? Ga dan voor een symmetrisch effect! Kies enkele frames van dezelfde grootte en hang ze op in een regelmatig patroon. Dit is trouwens een ideale ophangmethode om een stripverhaaleffect te creëren!

Een stamboom

Je kunt je foto’s ook zo schikken dat ze je familiestamboom afbeelden. Hang bijvoorbeeld foto’s van jou en je partner centraal op, en schik de foto’s van je kinderen er in een cirkel rond.

Decoratieve tape

Wie heeft gezegd dat je fotolijsten nodig hebt om je foto’s stijlvol op te hangen? Met decoratieve tape krijg je de klus net zo goed voor elkaar – en het effect is nog eens supertrendy ook! Laat je creativiteit de vrije loop en creëer met decoratieve tape, zoals de kleurrijke Japanse washitape, de leukste frames voor je mooiste foto’s.  

fotomuur washitape

29/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wat zijn de voordelen van een warmwatercirculatiesysteem?
Volgende artikel
5 winterplanten voor een kleurrijke wintertuin