Interieur

Interieur inrichten in augmented reality met Decolabs!

Dat België een klein maar zeer creatief en innovatief land is, bewijst Nicolas Verellen met de nieuwe iPad applicatie Decolabs waarmee je jouw interieur in augmented reality kan inrichten!

Nicolas Verellen ontwikkelde de Decolabs applicatie om mensen de mogelijkheid te bieden interieurontwerpen te ontdekken, te simuleren, te configureren en te beoordelen. Makkelijker gezegd: de applicatie stelt je in staat een foto van je interieur te nemen en het dan verder in te richten met 3D meubelen & interieurobjecten

Je interieur inrichten was nog nooit zo makkelijk!

Interieurdesign was sinds lange tijd enkel voorbehouden voor echte interieurontwerpers. De Decolabs app maakt hen echter niet overbodig maar geeft de consument de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met zijn interieur. Zet ik die zetel best in die hoek? En waar plaats ik dan de vloerlamp? En als dat daar staat, waar plaats ik dit meubel dan? Veel vragen die makkelijk en snel beantwoordt worden dankzij de Decolabs app!

Om je kamer in te richten, volstaat het om er met je iPad een foto van te nemen. Vervolgens kan je de kamer gaan inrichten door middel van een ruime online catalogus met allerlei (design) meubelen, decoratie en interieurobjecten. In de catalogus wordt ook productinformatie meegegeven zodat je ze achteraf kan opzoeken en evt. kan bestellen. Vervolgens kan je de meubelen & decoratie van jouw keuze in je interieur plaatsen op de manier en plekken die jij verkiest.

Zo zie je meteen wat wel en niet werkt en waar je wat het beste plaatst. Dit bespaart je niet alleen veel kosten maar ook veel moeite: je moet immers niet elke keer gaan sleuren met al je meubels om te kijken welke opstelling het beste werkt. Nog steeds niet zeker? Bekijk je ingerichte kamer dan in real-time! Dit laat je toe om door je kamer te lopen en via de iPad in real-time te zien hoe de virtuele meubels & decoratie in je interieur passen. Hiervoor moet je wel de speciale markers printen.

Niet zeker? Vraag raad aan vrienden en echte interieurdesigners!

Klaar met inrichten? Sla je foto dan op en deel hem met de Decolabs community. Zo kan je raad en tips vragen aan je eigen entourage via sociale media (Facebook & Twitter) maar ook aan heel wat interieurdesigners. Zij kunnen dan feedback & ratings geven en aanbevelingen maken om je interieur nog beter in te richten.

Het grote voordeel is dat je zo zekerder al zijn over wat je wel of niet moet aankopen voor je interieur. Je hebt het ongetwijfeld zelf al meegemaakt dat je in een winkel staat voor een bepaald meubel of interieurobject en dat je jezelf afvraagt hoe dat meubel of object er zal uitzien in jouw interieur. Op die manier ontloop je soms mooie meubels en interieurobjecten of koop je ze net wel aan om achteraf te merken dat ze toch niet in je interieur passen. Wel, daar zorgt Decolabs dus voor de ideale oplossing!

Een laatste maar niet onbelangrijke feature van de Decolabs app is dat je weldra de meubelen en decoratie die je in jouw virtuele interieur gebruikt hebt, ook makkelijk en snel zal kunnen bestellen.

Neem een rondleiding doorheen de Decolabs app via onderstaand filmpje of test het zelf uit en download de Decolabs app in de Appstore! Volgende week zit iWonen trouwens samen met het Decolabs team om de applicatie te bespreken en de (toekomstige) mogelijkheden verder te ontdekken…

05/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een origineel kerstcadeau met leuke geschenkverpakking
Volgende artikel
De thema’s van Batibouw 2013 onder de loep