Interieur

Je huis snel verkopen: zo overtuig je potentiële kopers het best

rondleiding aan voordeur

Ben je van plan je woning te koop te stellen? Belangrijk is dan om je huis piekfijn te presenteren wanneer er potentiële kopers over de vloer komen. Want de eerste indruk is alles! Hoe je huis snel verkopen? Met deze tips is je woning klaar om zijn toekomstige eigenaar helemaal in te pakken.

First impressions…

huis snel verkopen door uitnodigende inkom

Het eerste contact van de potentiële koper met de woning is de inkom. En die eerste indruk kan het vervolg van het bezoek maken of kraken. Een pad of oprit overgroeid met onkruid is bijvoorbeeld allesbehalve uitnodigend! Een leuke deurmat en enkele kleurrijke planten aan de voordeur zorgen er dan weer voor dat kopers zich meteen welkom voelen.

Ding dong… de deurbel rinkelt. Dan volgt de eerste ontmoeting tussen jijzelf, de verkoper, en de potentiële koper. Belangrijk is dat je als eigenaar ook een verzorgde indruk maakt. Laat die joggingbroek dus nog even achterwege, want jouw présence weerspiegelt op de staat van je woning.

Breng je huis tot leven

Je wil je huis snel verkopen? Voor je jouw woning gaat tonen aan geïnteresseerde partijen, moet je dan eerst even inbeelden dat jij zelf een mogelijke koper bent die hier voor de eerste keer binnenstapt. Welke spullen zouden een afknapper kunnen zijn? Persoonlijke foto’s van jezelf, vrienden of familie tegen de muur zorgen er niet bepaald voor dat kopers zich er zelf ziet wonen. Ga daarom voor een neutrale inrichting: daar kan iedereen zich in vinden en geeft kopers het gevoel dat ze er hun eigen ding van kunnen maken.

Geef bezoekers daarnaast een voorproefje van hoe het is om in de woning te vertoeven. Creëer een gezellige sfeer door een heerlijk parfum te verspreiden, desnoods met versgebakken koekjes. Kopers zullen zichzelf al overheerlijke gerechten zien bereiden in je keuken. Geef potentiële kopers ook iets om te eten en drinken, zodat ze zich op hun gemak voelen…alsof ze echt thuis waren! In plaats van rechtstaand een gesprek te voeren, kan je hen ook uitnodigen om even plaats te nemen in de zetel. Zo kan je op een gemoedelijke manier eventuele vragen over de woonst met hen bespreken.

Je huis snel verkopen? Haal groen in huis!

groen in de woonkamer

Als je woning geen of maar een kleine tuin heeft, doe je er goed aan om binnenshuis een groene omgeving te creëren. Je woning lijkt meteen levendiger en frisser. Je hoeft daarom niet altijd voor een grote kamerplant te kiezen die veel plaats inneemt. Subtiele groene toevoegingen op je vensterbank, bovenop de kast of in een plafondhanger maken al een wereld van verschil. Vul al dat groen aan met voldoende lichtinval: haal die zonwerende gordijnen dus eventjes weg!

Ook al heb je buiten maar weinig plaats beschikbaar, laat zien dat je creatief kan omgaan met de beschikbare ruimte. Een eigen moestuintje vergt bijvoorbeeld absoluut niet veel plaats.

Tip: Staat je woning te koop tijdens de kille wintermaanden? Dan kan het wel overtuigend werken om kopers een aantal foto’s te tonen van hoe de tuin er in volle bloei uitziet.

Opgeruimd staat netjes

Rommelige kamers zijn voor potentiële kopers vaak het grootste struikelblok. De ruimtes lijken hierdoor een stuk kleiner. Zorg er daarom voor dat je keukenblad rommelvrij is en dat er geen afwas meer op het aanrecht staat. Maar ook de minder zichtbare plaatsen zoals de keukenlades zullen geïnspecteerd worden. In de badkamer geldt hetzelfde principe. Want zeg nu zelf: welke koper wordt er warm van een halflege tube tandpasta op het badkamermeubel?

Tip: vermijd dat de bezoekers enkel zien wat er nog moet gebeuren: voer noodzakelijke herstellingen uit, zoals het vervangen van niet-werkende lampjes.

22/08/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Welke vloer voor je woonkamer: een strakke gietvloer of sfeervolle parketvloer?
Volgende artikel
Zelf je tuin ontwerpen? Deze apps zijn je best vriend!