Interieur - Keuken

Is wit dé perfecte keukenkleur?

wit keukenkleur

Ga je je eigen woning ontwerpen of heb je besloten om je oude keuken een make-over te geven? De kans is groot dat je met de handen in het haar zit: het keukenaanbod is gewoon zó groot! Er is gelukkig al één ding waar je niet over hoeft te twijfelen: wit is dé perfecte kleur voor je keukenkastjes.

We kiezen massaal voor wit als keukenkleur

Houzz, een online platform voor renovatie en design, deed onderzoek naar de keukentrends van 2017. En wat bleek? Voor de kleur van onze keukenkastjes kiezen we massaal voor wit. Dat geldt zowel voor millennials, als babyboomers en iedereen daartussen. Grijs staat bij millennials op nummer twee en voor babyboomers is blank hout de tweede keuze. Sluit jij je aan bij deze resultaten?

Wit is veelzijdig

De reden waarom wit zo populair is, heeft te maken met de veelzijdigheid van de kleur. Witte houten kastjes passen in combinatie met een houten aanrecht perfect in een landelijke keuken. Voor een industriële of minimalistische stijl kies je dan weer beter voor strakke witte kastjes. Je kunt er in ieder geval niets fout mee doen. Bovendien laten witte keukenkastjes je toe om je keuken regelmatig opnieuw in te richten, zonder drastische werken uit te voeren. Door gewoon de kleur van de muren of de decoratie te veranderen, geef je je keuken moeiteloos een nieuwe look.wit keukenkleur

Wit koud? Nee, hoor!

Een volledig witte keuken kan prachtig zijn, maar let op dat de ruimte geen klinische uitstraling krijgt – zoals in een ziekenhuis. Dat vermijd je door te spelen met verschillende materialen en texturen. Combineer een glanzend wit marmeren keukenblad bijvoorbeeld met warme houten kastjes. In plaats van een strakke witte achterwand, kun je ook werken met mozaïektegeltjes of hippe metrotegels. Mix en match erop los!

 

30/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
4 manieren om de kattenbak te verbergen
Volgende artikel
De efficiëntste indeling voor je koelkast