Interieur

Mistral Home – smaakvol tafellinnen in de eetkamer

In dit tweede deel van ons interview met Ann Vanderbauwhede & Johann Wannyn van Mistral Home gaan we dieper in op woningtextiel en tafellinnen voor de eetkamer

Hoe dek je de perfecte (feest)tafel en welke verschillen zijn er tussen tafellinnen in de zomer en tafellinnen in de winter? Johann Wannyn, designer & stylist bij Mistral Home licht toe.

Hoe ziet de perfect gedekte (feest)tafel er volgens jullie uit?

We hebben er onlangs al een artikel aan gewijd in samenwerking met Mistral Home – De mooiste feesttafel voor de feestdagen 2012 – maar Johann, één van de ontwerpers van Mistral Home, heeft nog enkele tips voor ons in petto:

Dit jaar hebben we een nieuwe stof in het gamma die bewerkt is met Lurex. In de stof zijn dan glinsters verweven en het voordeel is dat de glinsters niet zullen afgaan. Deze zijn voor de winter van 2013-2014 voorzien.

Daarnaast moet de tafel volledig aangekleed worden, liefst in laagjes. Dus tafellaken met daarop tafellopers en nog eens extra placemats en dan nog eens stoffen servetten. ‘Laagjesmode’ voor je tafel wat rijkelijk & feestelijk oogt. Zorg er natuurlijk wel voor dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn. Wat je kan doen is een monokleur dus één kleurfamilie of je kan ook voor color blocking kiezen. Wat de laatste tijd ook populair is, zijn de prints (bv.: jacquard). Afhankelijk van het soort print bekom je dan een klassieke, moderne, … feesttafel.

Ten slotte is de verdere aankleding van de feesttafel belangrijk: kaarsen, servies (kies eens voor vierkant i.p.v. rond servies), glazen, het zilverwerk van oma, … Kleed je tafel zo rijkelijk mogelijk aan, het mag zelfs een beetje over the top zijn!

Ziet een eettafel er in de zomer anders uit als in de winter? Hoe vertalen jullie dit naar jullie collecties?

Alleen op kleurvlak zijn er al verschillen. Maar daarnaast wordt het in de winter ook wat meer weeldig, wat rijkelijker aangekleed terwijl we in de zomer vooral richten op ‘makkelijke’ zaken zoals tafellopers & placemats. Ons assortiment is echter zodanig groot (met unikleuren) dat je makkelijk kan spelen met de kleuren en de basis kan veranderen van donkere en sombere kleuren in de winter naar lichtere en blekere kleuren in de zomer. Afwerken en het verschil maken kan dan makkelijk door kleine (kleur)accenten te leggen.

De volledige collectie tafellinnen kan je ontdekken op de Mistral Home website of in de verschillende supermarkten zoals Makro, Delhaize, Carrefour, Casa, enzovoort.

08/01/2013

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Interview Mistral Home – Trendy en kwalitatief woningtextiel!
Volgende artikel
Mistral Home – beddengoed voor een dromerige nacht!