Interieur

Interieurtips: een kleine woning inrichten doe je zo…

Ruimte is schaars, daarom worden we ook steeds in een kleiner hoekje gestopt. Om een kleine woning of miniappartement toch naar believen in te richten, hebben we vijf originele interieur tips voor jou!

Kleine woning inrichten met deze 5 slimme interieur tips

We gaven al tips om een klein appartement in te richten en hoe je alles efficiënt kan opbergen om plaats te besparen. Met deze 5 interieurtips leer je hoe je ruimte kan creëren in je kleine woning.

1. Geen kleurrijk boekenrek

Je leest vaak dat je best je boeken per kleur sorteert. Hierdoor creëer je inderdaad orde, maar het geeft geen ruimtelijk effect. Als je je boeken daarentegen omgekeerd (met de kleurrijke kaft van je weg) in de kast zet, kan dit in een kleine ruimte het verschil maken.

2. Zonnige landschappen

illusie van een open ruimtecreëren. Je kan zelfs de kleinste kamer groter doen lijken door een print in een fijn kader op te hangen.

3 Denk twee-in-één

Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk je keukentafel ook als bureau gebruiken. En als je je slaapkamer slim inricht, kan je deze ook als loungeruimte gebruiken.

4 Richt je woning verticaal in

Gaat er al een lampje branden? Je hebt meer dan enkel de horizontale ruimte ter beschikking. Kies bijvoorbeeld voor hoge kasten om extra opbergruimte te creëren. Maar wat kan je nog meer verticaal doen? Denk out of the box en hang een hangmat in je woning waarmee je een ontspannend plekje creëert in je interieur. Bovendien kan de hangmat eenvoudig weggenomen worden én is dit meteen ook een extra zitruimte als er bezoek komt.

5 Haal groen in huis

Ook al heb je slechts een kleine woning, groen is een must! Je moet geen reusachtige plant in huis halen, een klein bloemetje om je woning op te fleuren is voldoende. Zelfs miniplantjes (die je in overvloed vindt in IKEA) op je vensterbank volstaan al!

Inspiratie: Standaard – Foto’s: Rue Magazine

10/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Laat de zon in je keuken met het hippe kanariegeel – Keukentrends 2014
Volgende artikel
Hoe lang duurt het om een huis te bouwen?