Interieur

Interieurtip: gouden decoratie

De feestelijke en koninklijke kleur, goud, wordt meestal gereserveerd voor feestelijke gebeurtenissen en grootse gelegenheden. Men gebruikt goud spaarzaam, toch is deze intense kleur ideaal om een warme sfeer te creëren in elke kamer!

Gouden decoratie voor een licht interieur

Nauw verbonden met goud, doet de kleur van goud ons denken aan rijkdom en luxe. Naast dit gevoel van welvaart verwijst goud ook symbolisch naar de zon. Het voelt goed in een gouden wereld, als de kleur spaarzaam wordt gebruikt.

Als interieurdecoratie wordt goud vaak toegevoegd om een feestelijke sfeer en een magische omgeving te creëren. Toch kan je goudkleurige decoratie ook in je dagelijkse omgeving gebruiken. Inderdaad, kleine goudkleurige details brengen het hele jaar door warmte!

Gouden decoratie? Ja, maar met mate!

De gouden kleur moet met zorg worden behandeld in de decoratie van je interieur. Voorkom best grote oppervlaktes bedekt met goudkleurige decoratie. Het resultaat hiervan is vaak “bling bling” en benauwd. Om helderheid en licht in het interieur te brengen en het “bling bling”-effect te vermijden, kan je best kleine gouden details aanbrengen.

Kies voor gouden decoratie zoals meubelknoppen, deurklinken, sloten… Deze brengen kleine, levendige en luxueuze accenten aan in je interieur!

Welke kleuren combineren met goud?

Goud combineert zich gemakkelijk met bruin, grijs, zwart en rood. In combinatie met goud leven deze kleuren op en worden ze helderder. Daarnaast kan je goudkleurige decoratie combineren met bijna alle kleuren. Behalve pastelkeuren, die kan je best vermijden.

23/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Sleutel-op-de-deur bouwen: de familie Torisaen uit Meise getuigt
Volgende artikel
LivingLight: een 3-in-1 design lamp