Interieur

Een trendy kerstlandschap in jouw interieur – Kerst trends 2014

Ieder seizoen heeft z’n eigen trends en dat is met kerstmis natuurlijk niet anders. Ok, het mag dan allemaal wel wat commercieel zijn maar oh, wat zijn die kersttrends weer prachtig! Zowel je kerstboom, je kerstdecoratie als je gehele interieur zullen van kop tot teen stralen met volgende kersttrends voor 2014.

Silent dignity – Kerst in pastel!

Organische vormen, zachte pastelkleuren en Japanse invloeden. Dat is de kersttrend ‘Silent Dignity’ in een notendop. Dominante kleuren als abrikoos, lila, munt en lichtblauw worden bijgestaan door amandelwit, donker bruin en gelakt zwart als stille getuigen. De decoratie is geïnspireerd op organische vormen en de natuur: ronde vormen, zachte en vloeiende lijnen en natuurlijke materialen als keramiek en diverse houtsoorten en –tinten. Een tak met kersenbloesems of wat siergras zorgen voor een sobere doch decoratie toets en zorgt voor wat meer natuur in je winterinterieur.

Tot slot wordt er ook voor de prints en motieven gekeken naar de Japanse cultuur: traditionele Kimonopatronen, gracieus getekende bloemen en delicate inkt- en houtskooltekeningen gedrukt op elegant papier, zijde en satijn.

Geometric Gravity

Wie houdt van geometrische vormen, zal ongetwijfeld voor de Geometric Gravity kersttrend kiezen. Deze trend heeft als doel de schoonheid van geometrische vormen in combinatie met opvallende zwart-wit contrasten onderstrepen. De geometrische vormen zijn dan ook de basis voor een heel scala aan designs gaande van mozaïeken tot kubussen en gestreepte en lineaire motieven. De strakke lijnen worden doorbroken door natuurlijke elementen als bladeren en bloesems.

Het samenspel van organische vormen met strakke lijnen zorgen ervoor dat het interieur in beweging lijkt. De mix van matte oppervlakken met transparante en glanzende materialen zorgen voor een origineel effect en een krachtig visueel statement. Het concept wordt vervolledigd met geborsteld metaal, lak, plastiek, glas, keramiek, chroom en staal.

Shaded Modesty

Ook bij deze kerstmistrend staat de natuur centraal. Aaibare en natuurlijke materialen worden harmonieus afgewisseld met kalmerende kleuren in zachte tinten. Leem en okertinten gaan sierlijk samen met het donkere nachtblauw, walnoot en bordeaux. De accenten bij deze trend worden gelegd in violet en reseda groen. Ook hier nemen de natuurlijke materialen de overhand: beton, marmer, leisteen maar ook (geweven) leder. Zachtere materialen bestaan uit vilt, mohair, jutte, grof gebreide stoffen en flanel.

Waar de vorige trends nog uitpakten met zeer opvallende kleuren en/of motieven is bij de Shaded Modesty trend ‘less is more’ het mantra. Uitdrukkelijke patronen worden verbannen en de mooiheid van de eenvoud wordt onderstreept door het natuurlijke nervenpatroon van hout, de aders op stenen of de gebroken glinstering van glanzende oppervlakken. Om wat meer bling toe te voegen aan deze trend, werd gekozen voor keramiek, turquoise en kralen. Elegante accenten kan je dan weer leggen met chroom, brons en koper.

Dazzling Beauty

Dazzling Beauty is de meest uitbundige trend van de vier en staat bol van de verbeelding en jeugdige elementen. Een echte wervelstorm van intense kleuren en diepe tinten zoals zonnegeel, zalmkleur, karmijnrood, lavendelblauw, koel turquoise en petroleumblauw die samen voor contrasterende combinaties zorgen. De decoratie – beschilderd porselein, borduurwerk en prints – halen hun inspiratie uit exotische bloesems en bloemen en klassieke figuren in uitgesproken kleuren.

Deze trend legt geen enkele limiet op voor het aantal gebruikte materialen: texturen met hoge aaibaarheidsfactor, geweven materialen, grof kantwerk maar ook handgemaakte decoratie zorgen voor originele contrasten met gekleurd (plexi)glas, iriserende folies, confetti en strass steentjes. Must-haves voor deze trend zijn fotoprints, flikkerende lichtreflecties, fantasieprints en lasercuts.

Bron: Christmasworld

03/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Waarom renoveren de Belgen? Enquête BATIBOUW 2015
Volgende artikel
Kerst 2014 – Must-haves om kerstversiering te maken