Interieur

Inspiratie voor je muurdecoratie: maak een themamuur

muurdecoratie accentmuur

Een makkelijke manier om je kamer op te vrolijken en dat tikkeltje meer te geven? Muurdecoratie natuurlijk! De mogelijkheden zijn legio: van je slaapkamer tot keuken, alles kan. Hier vind je de origineelste muurdecoratie voor jong en oud.

Muurstickers

Een van de makkelijkste manieren om de muren van een kamer op te vrolijken is door gebruik te maken van muurstickers. Kinderen zijn er gek op, maar muurstickers zijn ook uitermate geschikt voor volwassenen. Voor een kinderkamer kun je een thema creëren. Kies bijvoorbeeld stickers die verband houden met hun hobby, of ga gewoon voor stickers die ze heel leuk vinden. Voor volwassenen past een quote dan weer beter. Nog een pluspunt: je kunt muurstickers eenvoudig aanbrengen en er weer afhalen.

muurdecoratie sticker

Photowall: let me take a selfie

Heb je het meer voor gadgets? Ga dan voor een fotomuur. Verzamel foto’s van je jeugd tot nu. Zo kun je terugkijken op de leuke momenten die je samen met vrienden en familie hebt beleefd. Ook natuurfoto’s of modefoto’s behoren tot de mogelijkheden. Pick your favorites! Geen fan van foto’s? Kies voor een hippe boekenplank, spiegelwand of je favoriete schilderij.

muurdecoratie photo wall

Muurdecoratie: back to school

Geen inspiratie om je muur te decoreren? Met schoolbordverf is dat helemaal niet meer nodig. Je schrijft met krijt en maakt tekeningen op de muur die je daarna weer kunt afvegen. De ideale manier om je kinderen bezig te houden en elke week een andere tekening op je muur te aanschouwen. Als dat niet origineel is! Magneetverf is ook een optie. Hang je muur van boven tot onder vol met briefjes en foto’s!

muurdecoratie schoolbordverf

Graffiti

Met graffiti maak je prachtige muurschilderingen voor je slaapkamer, hobbykamer of zelfs je woonkamer. In tegenstelling tot muurstickers ben je er met graffiti zeker van dat niemand anders dezelfde muurdecoratie als jou heeft.

Accentmuur

Als je het allemaal iets eenvoudiger wil houden, kun je voor een accentmuur kiezen. Behang een muur met patroonbehang en verf de andere muren in een effen kleur.

muurdecoratie accentmuur

22/09/2015

Vragen en opmerkingen

KH
Katrien Heylen

Beste,
ik ben op zoek naar behang van 2016 (zie onder) waarvan ik een afbeelding terugvond op pinterest.
Is dit (of iets gelijkaardig) nog verkrijgbaar?

https://i.pinimg.com/564x/d3/f7/21/d3f721bea40ae1d2e7d791bafe71748a.jpg
Alvast bedankt!
Katrien Heylen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Condensatieketels kiezen: dit zijn de belangrijkste types
Volgende artikel
Je vloeroppervlakte berekenen met de Floor calculator