Interieur

Zo haal je het meeste uit een klein duplex appartement!

Bij iWonen starten we onze dagen (en weken) graag met een injectie interieurinspiratie. Een boost zeg maar voor de rest van de week. Vandaag vallen we binnen in een appartement in Oekraïne dat amper 35,7m² groot is maar toch ruim voldoende plaats biedt voor movie nights, sleepovers en dinner parties! Hoe ze daarin geslaagd zijn? Dankzij vernuftig ruimtegebruik!

Alle belangrijke functies op nog geen 40m²

Het appartement was ooit nog onderdeel van de drukkerij van de allereerste krant in Marioepol. Hoewel het woonoppervlak eerder beperkt is, zag het jonge koppel toch grootse mogelijkheden voor hun nieuwe stulpje. Hun wens was dan ook om verschillende functies te kunnen verenigen in het kleine appartement.

Zo moest er plaats zijn voor formele etentjes waarbij tot 10 personen comfortabel kunnen plaatsnemen rond de eettafel. Het koppel dacht ook al vooruit en wilde daarnaast ook voldoende ruimte om feestjes en gezellige etentjes te organiseren, om filmavonden te kunnen houden en om 2 tot 3 gasten een slaapplek te kunnen aanbieden.

Verticaal inrichten met een loftgevoel

Hoe integreer je nu al die functies én een keuken én slaapkamer met dressing op amper 40m²? Architectenbureau The Goort haalde de mosterd bij moderne lofts en koos ervoor om in de hoogte te werken. Het ‘privégedeelte’ – de slaapkamer en dressing – werden ondergebracht op een verhoogd niveau of een soort van mezzanine. De “openbare’ ruimtes werden verspreid over het gelijkvloers. Iedere ruimte kreeg daarbij, afhankelijk van het gebruik, een bepaalde oppervlakte toegekend:

Het veelvuldig gebruik van hout in combinatie met de oude baksteen geeft het hele appartement een moderne en warme uitstraling met respect voor het authentieke karakter van het oude gebouw.

Verborgen opbergruimte

Het geheime wapen van dit duplex appartement? Dat zijn de grote kasten in de woonruimte. Achter de schuif- en klapdeuren zitten de eettafel, alle stoelen en bijpassende kussens verstopt. Door simpelweg de zetel te verschuiven, komt er plots ruimte vrij voor een grote eettafel waar makkelijk 10 personen aan kunnen plaatsnemen. Gedaan met eten? Dan verdwijnt alles terug in de kast en is er meer dan voldoende ruimte om een dansje te placeren of te ontspannen bij een blockbuster.

Deze oplossing kan je ook zelf gebruiken om meer ruimte te creëren in je appartement. Je kan, net als de bewoners, voor een grote kast op maat gaan maar mits enige creativiteit kan je ook aan de slag met bestaande meubelen. Zo kan je met diverse IKEA kastjes een heus opbergmeubel maken waarin je alles netjes kan opbergen. Op die manier blijft er meer woonruimte over wat voor een rustiger en aangenamer interieur zal zorgen!

Compacte keukeninrichting

Hoewel de keuken nog geen 10% van het totale oppervlak opneemt, zijn de designers er toch in geslaagd om er alle functies in te verwerken. Alles wat je nodig hebt voor een eenvoudige maaltijd of om uitgebreid te koken voor 10 vrienden zit verwerkt in één compact keukenblok.

Geniet van de prachtige beelden en doe meteen inspiratie op voor je eigen interieur!

 

23/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een open douche in jouw badkamer: zo pak je het aan
Volgende artikel
Je huis isoleren met stro? Ja, dat kan!