Interieur

Inrichten met een tapijt: zo doe je het

inrichten tapijt

Een tapijt is het ideale accessoire om een ruimte wat zachter en gezelliger mee in te richten. Het brengt bovendien eenheid in je kamer. Of je nu voor een Oosterse look of een zebraprint gaat, met deze tips stem je je tapijt mooi af op je interieur!

Voordelen van een tapijt

Een tapijt is een mooi hulpmiddel om zones af te bakenen. Zeker als je een grote kamer voor verschillende activiteiten gebruikt, zorgt een tapijt er gemakkelijk voor dat er visueel onderscheid bestaat tussen die delen.

Een ander voordeel is natuurlijk het comfort en de warmte van een tapijt, zowel letterlijk als figuurlijk. Niet alleen ziet een kamer er warmer uit met wat textiel op de vloer, het is ook veel aangenamer om op te wandelen of te zitten dan een harde houten of stenen vloer.

Tips om in te richten met een tapijt

Er zijn verschillende manieren om een tapijt in je interieur te integreren. De belangrijkste vraag die je je daarbij moet stellen, is: hoe groot wil je je tapijt? Men maakt weleens de fout om een te klein tapijt te kiezen. Daardoor staan je meubelstukken naast in plaats van op het tapijt en lijkt het alsof ze ‘zweven’. Zo benut je juist niet het harmoniserende effect van een tapijt!

Voor een luxueus gevoel kies je een tapijt dat zodanig groot is dat al je meubels er volledig op passen. Als dat niet gaat, dan is het ook prima om enkel de voorste poten van je meubels erop te laten rusten. Dat geeft nog altijd een omkaderd effect, maar ondertussen bewaar je een gevoel van openheid.

Vind je het moeilijk om je voor te stellen welk formaat je nodig hebt? Plak dan wat plakband op de grond volgens het formaat dat je nodig denkt te hebben. Zo zie je gemakkelijk welk oppervlak je wilt bedekken met een tapijt.

05/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
4 details die je interieur écht compleet maken
Volgende artikel
Volledig mee met je tijd dankzij de wandklokken van Alessi!