Interieur

In deze kantoorinrichting wordt een 9 to 5 een 9 to life!

Een fotootje van het gezin, een beeldje op je bureau en met wat geluk een hippe poster. Veel ‘gekker’ zal het aan je bureau niet worden. Hoog tijd dus om te gaan solliciteren bij deze hippe bedrijven met de meest onwaarschijnlijke kantoren. Wat dacht je van een glijbaan aan je bureau? Of een heuse karaokebar in het gebouw? Wedden dat je ’s avonds niet meer naar huis toe zal willen!

Aan deze bureaus wilt iedereen werken!

Technologiebedrijven hebben sowieso een zekere coolfactor. Om jonge mensen aan te trekken en te concurreren met de andere bedrijven, toveren ze hun kantoren om tot te gekke ruimtes waar ontspanning minstens even veel aandacht krijgt als werken. Dat zie je duidelijk in de kantoren van Google, Facebook, Nokia, Zynga en Airbnb.

Van rustige plekjes waar je ongestoord kan werken tot ontspanningsruimtes waar je met het hele team kan basketten, poolen, relaxen in de zon, karaoke kan zingen, fitnessen, enzovoort. Zelfs voor de huisdieren en de office pets zijn er toffe plekjes voorzien!

Google Zürich

 

Facebook Menlo Park

Zynga

Als online gaming specialist hoef je natuurlijk niet ver te zoeken achter een thema voor je kantoor…

Lego Denemarken

Van één van de grootste speelgoedmerken ter wereld verwacht je ook een onwijs gek kantoor. En Lego lost die verwachtingen perfect in. Glijbanen, Lego merchandise waar zelfs de grootste geeks van beginnen te watertanden, voldoende ruimte voor ontspanning en open werkruimtes. Wat heb je als 9-to-5’er nog meer nodig?

 

Inventionland Design Factory

Inventionland Design Factory is een bedrijf dat, zoals de naam al zegt, producten uitvindt voor andere bedrijven. In een bedrijf waar fantasie, vindingrijkheid en creativiteit centraal staan, moeten ook de kantoren datzelfde uitstralen. En of de kantoren de werknemers positief stimuleren? Daar mag je zeker van zijn!

Iedere werkdag bij Inventionland lijkt een bezoekje aan een pretpark. Er zijn immers 15 verschillende decors gaande van piratenschepen tot racecircuits en van kastelen tot een reuzerobot.


Bahnhof – White Mountain Office

Als je zegt dat je onder de grond werkt, verwachten de mensen dat je mijnwerker of speleoloog bent. Niets is minder waar als je bij White Mountain Office werkt. De Zweedse internet provider heeft zo’n 30 meter onder het oppervlak van Stockholm z’n intrek genomen in deze kantoren die recht uit een Bond-film lijken te komen.


Bronnen: Customspaces.com, Officesnapshots.com

28/07/2014

Vragen en opmerkingen

TK
Thijs Klein

Ik vind de inrichting van Google toch wel het leukste. Google staat daar ook echt bekend om. Het lijkt mij top om in zo een omgeving te werken. Of het een positieve invloed heeft op de productiviteit betwijfel ik. Maar wel heel leuk.

  IT
  Iwonen Team

  Hi Thijs,

  wij vinden de inrichting van de Google kantoren ook altijd het leukst. Volgens Google zelf zou het wel helpen om een beter werkklimaat te creëren. Werknemers hebben diverse plekjes waar ze rustig kunnen werken maar er is ook voldoende ruimte om te ontspannen. Mocht het niet productief zijn, zou een bedrijf als Google dit ook niet doen denken wij ;-)

  Bedankt voor je berichtje!

  iWonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Voor en na: de make-over van Deborah Ostrega’s interieur
Volgende artikel
Parket schuren: het ultieme stappenplan