Interieur

Houten wandbekleding – een natuurlijk jasje voor je modern interieur

De minimalist zal resoluut voor de kale muren met slechts een likje verf gaan. Liefhebbers van sfeer en gezelligheid daarentegen, zullen meteen in zweem vallen voor onze selectie houten wandbekleding. Warm, natuurlijk en gewoon mooi!

De rustieke charme van houten wandbekleding

Tegenwoordig kan je zowat alles in je huis bekleden met tientallen verschillende materialen. Van ‘harde’ materialen als baksteen, beton of pleisterwerk tot zachte materialen als hout of leer. Veel hangt dan ook af van je persoonlijke voorkeur en de interieurstijl die je in je woning wilt verwerken.

Wil je een rustiek of zelfs landelijk interieur? Dan kan je net als de eigenaar van de Ufogel kiezen voor houten wandbekleding. De bouwer van dit unieke vakantiehuisje wilde het rustieke van de bergen in Oost-Tirol verwerken in zijn berghut en is daar meesterlijk in geslaagd. Het grenen- en larikshout zorgt er samen met de vele lichtinval voor dat de hut een zeer open en ruim gevoel krijgt, ook al heeft de hut een bewoonbare oppervlakte van slechts 45m².

Leuk extraatje: van overal uit de hut heb je een prachtig (panoramisch) zicht op de bergen. Met de Ufogel krijgt wonen in de natuur een volledig nieuwe betekenis!

Foto’s & info: Ufogel.at

Een mix van hout en beton? Tuurlijk wel!

Maar het kan ook anders. Je zou het misschien niet meteen verwachten maar het warme hout gaat ook perfect samen met het koude beton. Zo kan je aan een strak of modern interieur toch een natuurlijke en rustieke toets geven. Iets wat ook de designers van deze knappe appartementen goed begrepen hebben.

 

Beide appartementen werden ontworpen in Japanse interieurstijl en een belangrijk aspect van die stijl is dat ieder element een zeker nut moet hebben. Geen verloren ruimte of nutteloze hoekjes, integendeel: de architecten hebben uit iedere m² het absolute maximum gehaald. Een ander belangrijk aspect is de natuur. De houten (wand)bekleding doorheen beide appartementen alsook de vele planten zorgen ervoor dat de appartement een levendige vibe krijgen. Aangevuld met heel wat natuurlijk daglicht ademen deze ‘minimalistische’ appartement rust en sfeer uit!

 

Leuke feature in beide appartementen zijn de slaapkamers. Deze werden ‘weggewerkt’ achter een houten wand zodat de slaapruimte beperkt wordt tot het minimum en er zo meer ruimte gecreëerd wordt voor het leefgedeelte.

Fan van landelijk wonen? Dan is houten wandbekleding dus zeker iets voor jou! Maar ook zij met een modern of zelfs strak interieur kunnen hout in hun interieur verwerken om wat meer gezelligheid te creëren.

Architecten: Sinato & Clare Cousins Architects Fotografen: Toshiyuki Yano & Lisbeth Grosmann
14/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Energie besparen: tips voor je verwarmingsinstallatie
Volgende artikel
Ventilatie in de badkamer: nuttig en discreet