Interieur

Het schuifslotje: van een houten tramdeur tot aan je meubilair

We zeggen wel eens: hoe ouder, hoe waardevoller. Meteen ook de reden waarom we het schuifslotje uit 1940 van de houten tramdeur haalden en het een nieuw bestaan gaven in het hedendaagse interieur. Vandaag doet het dienst als aantrekkelijke meubelgreep die ongeveer elk meubel meer karakter geeft. Ontdek hoe het unieke meubeltopje nog altijd op aloude wijze geproduceerd wordt en je interieur een bijzondere touch geeft!

Van de houten tramdeur tot het hedendaagse interieur

De TAP-meubelgreeptopjes van Dauby werden ontworpen met het oude model van de schuifslotjes als voorbeeld. Dit model vond je circa 1940 op de houten deuren van de tram. Ondanks het oude design van de meubelgreep is het beslag aantrekkelijk voor elke interieurstijl. Dauby produceert de meubelgrepen nog altijd met liefde voor het vak, op de originele methode van het zandgieten. Hierdoor krijgt het meubelbeslag een authentiek en tijdloos karakter, en distantieert het zich van het alledaagse massaproduct.

Het schuifslotje in jouw interieur

Is jouw interieur eerder landelijk? Of koos je voor een moderne inrichting? Het schuifslotje past bij elke interieurstijl. Dit doordat het schuifslotje een tweede leven krijgt in zijn zuivere vorm en gemaakt wordt uit natuurlijke materialen. Dauby produceert de meubelgrepen met materialen zoals wit brons, koper en verouderd ijzer. Doordat de grepen in zandmallen gegoten worden, krijgt het meubelbeslag bovendien een korrelige huid. Dit geeft het beslag, en dus ook jouw meubels en interieur, een prachtige uitstraling. Bovendien is het een handige meubelgreep met heel wat grip. Je opent en sluit er eenvoudig kasten en lades mee.

Details in één stijl

Om de inrichting van je woning meer kracht te laten uitstralen, kies je voor raam- en deurbeslag dat perfect bij jouw meubelbeslag past. Koos je bijvoorbeeld voor schuifslotjes in verouderd ijzer, dan is het logisch dat je ook deurklinken en raamkrukken uit hetzelfde materiaal kiest.

25/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Het digitale sleutel op de deur huis en de troeven van domotica
Volgende artikel
Waarom linoleum een duurzame en ecologische vloer is