Interieur

Haal het maximum uit je legplanken met deze decotips

legplanken

Legplanken zijn ideaal om je mooiste spullen, handigste gadgets of leukste foto’s op tentoon te stellen. Met veel goede moed richt je die open planken in, maar het resultaat lijkt toch niet bepaald uit een IKEA-catalogus te komen? Het overkomt de besten. Met deze decotips tover je je legplanken in een handomdraai om tot de eyecatchers van je woning.

Kleur je interieur

legplanken kleurOm van je legplanken een harmonieus geheel te maken, kun je spelen met de kleur van je attributen. Door spullen in dezelfde kleur op de planken te leggen, creëer je een hip en kunstig tafereel. Zo kunnen een rode vaas, enkele rode boeken en een foto met een rood accent samen heel goed werken tegen een witte muur. Het omgekeerde geldt trouwens ook! Als je witte legplanken gebruikt, dan kun je met behulp van een accentmuur de planken eruit laten springen. Als je de legplanken dan ook inricht met enkele witte spullen, krijg je een minimalistisch en strak effect.

Georganiseerde wanorde

Verandering van spijs doet eten, en dat geldt ook voor je legplanken! Vergeet even alle typische organisatieregels en bekijk je spullen eens op een andere manier. Het mag dan wel praktisch zijn om al je boeken op een rijtje te zetten, maar het brengt maar weinig leven in de brouwerij. Probeer tussen enkele boeken eens een plantje te zetten of gebruik het souvenir van die verre reis als boekensteun. Het is ook mogelijk om je spullen op kleur te rangschikken. Schuif een beetje met je spullen en je zal versteld staan van de mogelijkheden!

legplanken mix

Legplanken om in te kaderen

Kaders hoeven tegenwoordig niet meer aan de muur te hangen, maar kunnen perfect dienen om je legplanken te vullen. Kader bijvoorbeeld een mooie print in of vergroot een exotische vakantiefoto uit en schik het resultaat nonchalant tegen de muur. Op die manier kun je je interieur eindeloos personaliseren. Zo kun je ook zelf een aquarel maken of een leuke quote inkaderen. Kortom, leef je uit en creëer een geheel dat helemaal bij jou en de rest van je interieur past.

legplanken kaders

 

12/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Inspiratie: meer kleur in de tuin
Volgende artikel
2017 een jaar vol nieuwe woontrends op laminaatgebied