Interieur - Woonkamer

Graffiti in je woonkamer is helemaal in!

Graffiti in je woonkamer is helemaal in!

Ben je op zoek naar een mooi schilderij of een kunstwerk om de muur in je woonkamer wat extra pit te geven? Heb je al eens aan graffiti gedacht? Zo’n kleurrijke muurschildering is bijzonder origineel!

Graffiti als kunst

Graffiti wordt de laatste jaren steeds minder geassocieerd met vandalisme. Onlangs vond in Oostende het nieuwe kunstenfestival The Crystal Ship plaats. De muurschilderingen die de stad overspoelden waren echte kunstwerken. Dus waarom dit idee niet naar je woonkamer doortrekken? Geef je muur een eigen karakter!

 

Zo ga je te werk

Ben je creatief en handig met een potlood, teken gerust zelf een ontwerp op papier. Zo creëer je je eigen unieke muurdecoratie! Een graffitikunstenaar helpt je voort met de uitwerking van de details. Je kunt altijd ideetjes opdoen op het internet of in magazines. Leg ze voor aan een professionele graffitispuiter die jouw idee kan omzetten in een kunstwerk.

 

Weet wat je wil

Graffitikunstenaars hebben een eigen stijl. Weet op voorhand goed welke richting je uit wil met je muurschildering. Doe genoeg ideeën op of raadpleeg de portfolio van verschillende kunstenaars op het internet. Het ziet er misschien allemaal eenvoudig uit, maar in een graffitimuurschildering kruipt knap wat tijd en werk. Overleg goed met de kunstenaar, zodat je het resultaat krijgt dat je verwacht had.

Laagje verf over

Raak je na verloop van tijd uitgekeken op de tekening als wanddecoratie? Dan kun je ze altijd overschilderen. Je kunt er ook voor opteren de schildering op een canvas te laten maken. Zo ben je de tekening niet kwijt als je eens van decor wil veranderen of als je verhuist.

 

Tip: Vind je een muurschildering in je woonkamer net iets té, dan is je slaapkamer een ideaal alternatief. Op vele kinderkamers hangen muurstickers, maar een graffititekening straalt zo veel meer persoonlijkheid uit!

20/05/2017

Vragen en opmerkingen

A
Amy

Superleuk idee, ga ik zeker eens bekijken om in onze woonkamer te doen! Dit is een leuk idee maar het moet natuurlijk haalbaar zijn met de meubels die er reeds staan. Als je een landelijke stijl hebt zal graffiti er natuurlijk niet bijpassen :)

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Waarom een fragranit spoeltafel de perfecte aanwinst is voor je keuken
Volgende artikel
Schatten op zolder gevonden? Laat ze (online) taxeren!