Interieur

Gordijnen zijn out. Kleed je ramen aan met stores!

vouwstore

Je ramen zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Ze mooi decoreren is dan ook cruciaal om je woning een elegante toets te geven. Dé trend voor raambekleding in 2016? Dat zijn zonder twijfel stores! Ontdek hier de voordelen van stores en maak meteen kennis met de verschillende modellen.

Stores zijn praktisch

Het belangrijkste voordeel van stores is dat je de lichtinval er perfect mee kunt doseren. Daarnaast beschermen verduisterende stores je meubels tegen uv-straling, zodat ze na verloop van tijd niet verkleuren. Stores uit warmtereflecterende stof zorgen er dan weer voor dat je woning in de zomer 2 tot 5 graden koeler aanvoelt. In de winter hebben ze een isolerend effect en houden ze de warmte bij. Een effect dat je ook zeker zal merken op je energiefactuur!

Stores geven je ramen flair

Stores geven je interieur een strak en modern tintje. De meeste zijn gemaakt van textiel, maar verschillende fabrikanten maken ook stores van milieuvriendelijke materialen zoals stro, geweven hout en bamboe.

De verticale store

De verticale store is een oprolbaar paneel dat het volledige raam bedekt. Verticale stores worden ook wel ‘klassieke stores’ genoemd en bieden tal van afwerkingsmogelijkheden: effen, bedrukt, geborduurd …

De vouwstore

vouwstore

Een vouwstore plooit zichzelf op in elegante laagjes wanneer je hem opent. Deze store heeft een chic effect en geeft je interieur tegelijkertijd een rustiek gevoel. De Venetiaanse store, die bestaat uit horizontale lamellen die aan elkaar hangen met touw, is de zakelijke equivalent van dit model.

De Californische store

Californische stores zijn samengesteld uit verticale lamellen en passen perfect in grote kantoorruimtes. Je kunt er de ruimte volledig mee verduisteren of de zon weren terwijl je toch licht binnenlaat. Kies voor Californische stores met een kleurtje om een saaie kantoorruimte helemaal op te vrolijken!

 

03/04/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Handige spoelbakken: een vereiste in elke keuken
Volgende artikel
De ene douchekop is de andere niet: enkele mogelijkheden