Inspiratie

Goedkope trouwlocatie? Zo tover je die schuur om tot een magische plek

Pas getrouwd koppel kust in de schuur die verlicht is met lampjes

Een oude schuur klinkt misschien niet meteen als de ideale plaats voor een bruiloft. Toch kun je deze plek met een klein budget omtoveren tot een goedkope trouwlocatie. Met deze tips creëer je een magische plek om jouw ja-woord te geven aan de liefde van je leven.

Hét codewoord: decoreren!

De meest eenvoudige en goedkope manier voor een budget trouwlocatie? Decoreren! Denk aan ballonnen, slingers, kaarsen, bloemen, gordijntjes, foto’s…

Heet je gasten welkom

Wegwijzer met daarop "happily ever after starts here"
Zorg ervoor dat je familie en vrienden goed de weg naar de ingang vinden door die op allerlei manieren duidelijk aan te geven.

Zorg er ten eerste voor dat je gasten de ingang gemakkelijk kunnen vinden: gedecoreerde en gepersonaliseerde pijlen, een ballonnen- en kaarsenzee naar de entree en een krijtbord waarop de namen van het koppel staan geschreven zetten meteen de sfeer. Wedden dat je gasten er nu al zin in hebben?!

Zeg het met bloemen

Maar ook binnen moet alles liefde uitstralen. Hét decoratie-element dat niet mag ontbreken? Bloemen! Je hoeft daarbij zeker niet elk hoekje en kantje te decoreren met een groot boeket; een klein, eenvoudig bloempje per tafel kan zelfs al volstaan. Hang eventueel wat plantjes aan de muur of ondersteboven aan touwen: het fleurt de schuur meteen helemaal op!

You light up my world

Een andere tip voor een goedkope, maar ultragezellige bruiloft? Kaarsen! Die geven de anders lege schuur al snel een elegante en romantische uitstraling. Of ze zijn ook gewoon handig als er geen andere lichtvoorziening is. Zet kaarsen van allerlei kleuren en maten op de cadeautafel, aan de eettafels, op de toog… Een ding is zeker: met kaarsen hangt er romantiek in de lucht!

Goedkope trouwlocatie die toch mooi is dankzij kaarsen en bloemen op de gedekte tafel
Snel, gemakkelijk en vooral goedkoop wat sfeer en gezelligheid in de schuur brengen? Dat doe je met bloemen en kaarsen!

1 2 3 fotomodel!

Touw met foto's van koppel aan
Een goedkope trouwlocatie opleuken doe je door de venue te personaliseren met de juiste foto’s!

En voor de personal touch? Versier de schuur gewoon met foto’s van het liefdeskoppel!  Maak een collage, zet fotokaders neer, hang de foto’s met een een touwtje op… laat je inspiratie de vrije loop! Bovendien is het ook voor de gasten leuk om naar de foto’s te kijken: zien jullie er nog hetzelfde uit als toen jullie nog maar net samen waren? Je gasten vinden ongetwijfeld meteen een grappig gespreksonderwerp!

Gezelligheid troef

Of je nu een trouwfeest organiseert voor 10, 100 of 1000 mensen: je wilt ongetwijfeld een intieme sfeer creëren. Met het typische hoge plafond van een schuur heb je echter al snel een ruimtelijk gevoel. Vermijd dat door het plafond optisch te verlagen. Hoe doe je dat? Denk aan lichtjes die je laag hangt, grote doeken die over de breedte van de schuur gespannen worden, touwen met kleine boeketjes aan… Op die manier lijkt je plafond lager, staat je decoratie nòg meer op punt en wordt de sfeer alleen maar gezelliger.

Die goedkope trouwlocatie heb je al gevonden. Wil je naast trouwen ook wonen in een schuur? Ook dat is, mits de juiste renovatiewerken, perfect mogelijk!

Interieur van trouwfeest met lichtjes, lakens aan het plafond en witte tafels & stoelen

Het plafond optisch verlagen? Denk aan lakens, (kroon)lusters, lichtjes, ballonnen…

Goedkope trouwlocatie: praktische én originele oplossingen

Met decoratie alleen kom je er natuurlijk niet: sfeer en gezelligheid is belangrijk, maar wat met de praktische zaken zoals eten, zitplaatsen en sanitair?

  • Vergeet die dure catering en ga voor een simpele, maar overheerlijke barbecue! Ook voor de soep en de desserts kun je zelf je handen uit de mouwen steken. Is een van je familieleden een kei in het maken van chocomousse ? Vraag dan of hij/zij eventueel voor een lekker nagerechtje kan zorgen. Goedkoop trouwen was nog nooit zo lekker!
  • En wat met zitplaatsen? Ben je fan van een rustieke bruiloft, kies dan voor bruine houten tafels. Liever iets frissers? Bedek de tafels dan met witte tafellinnen! Bijkomend voordeel? Het maakt niet uit in welke staat de tafel zich bevindt, die wordt toch verstopt. Zo kun je bijvoorbeeld perfect schragen en een deur omtoveren tot tafel!
  • Na al dat dansen zijn je gasten soms wat toe aan een pauze. Creëer daarom hier en daar wat zitplaatsen om te rusten. Dat kan eenvoudig door wat dekentjes over hooibalken te leggen: origineel en goedkoop! Bovendien zit je dan ook nog eens extra zacht ;-).
  • Wat is er onvermijdelijk na al dat drinken en feesten? Juist ja: even naar het toilet gaan. Is die aanwezig in de schuur die jij huurt? Oef, dan hoef jij niets meer te doen, buiten misschien ook daar wat decoratie aanbrengen. Maar wat als er geen sanitair in de buurt is? Dan kun je altijd toiletcabines of -containers huren. Toegegeven: het is iets minder luxueus, maar zeg nu zelf: de wc’s zijn niet hetgeen je onthoudt na een prachtige bruiloft. Alles is tenslotte beter dan in een gat in de grond je blaas ledigen ;-).

Zo, dat waren alvast enkele tips om je schuur om te toveren tot een trouwparadijs! Ben jij zelf low budget getrouwd of heb jij misschien nog tips voor een goedkoop trouwfeest? Laat ze hieronder in de reacties weten!

16/10/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wat is onmisbaar bij het vernieuwen van je badkamer?
Volgende artikel
Wooninspiratie om tot op hoge leeftijd thuis te blijven wonen, in stijl!