Interieur

Fotokaders of schilderijen ophangen zonder de muur te beschadigen

Om saaie, kale muren wat op te fleuren kun je leuke foto’s of mooie schilderijen ophangen. Geen zin in geklungel met hamer en spijker? Wil je beschadiging aan je muur absoluut vermijden? Neem dan zeker de tijd om het juiste ophangsysteem te kiezen! Bij webshop Acaza vind je een ruim aanbod aan handige ophangsystemen van het gerenommeerde merk Arti Teq, en dat aan betaalbare prijzen!

Een schilderij ophangen met rails: de voordelen

Een eerste voordeel is het gebruiksgemak. De rails zijn namelijk erg eenvoudig te plaatsen. Zo hangen je schilderijen in een mum van tijd aan de muur.

De ophangrails passen bovendien in elk interieur. Verkies je een neutrale kleur of schilder je de rails liever in een of ander levendig kleurtje? Alles kan. Dankzij de ruime keuze vind je zeker een type rail dat perfect aan jouw eisen voldoet.

Verder hoef je slechts éénmaal aan de slag. Eens de rails ophangen kun je erg snel foto’s of kunstwerken toevoegen of verwisselen.

Een subtiel ophangsysteem dat niet opvalt

De Click Rail is een subtiel ophangsysteem voor fotokaders en schilderijen. Je kunt de rail mooi wegwerken zodat hij niet meer in het oog springt. Dankzij het Click&Connect-systeem blijven de muren onbeschadigd. Een schuine muur, een rail doorheen het hele huis? Voor elke situatie een geschikte Click Rail. Ben je op zoek naar een rail die quasi onzichtbaar is? Schilder de click rail dan in dezelfde kleur als je muur of kies de extra smalle Contour Rail.

De ideale rail in de klas of op kantoor

Info Rails zijn erg populair in scholen en bedrijven. Je kunt er heel eenvoudig documenten van verschillende diktes mee ophangen. De Info Rail Me is zelfs voorzien van clips waarop je je naam kunt schrijven! Zo weet je meteen van wie het mooie kunstwerkje is.

Een handig voorgemaakt pakket

Onze voorgemaakte pakketten bevatten werkelijk alles wat je nodig hebt! De rails, de ophangdraden, de haken en al het bevestigingsmateriaal. Zo kun je meteen aan de slag!

Budget-pakket

 • Rails: 6, 9, 12 of 15 meter
 • Kleur: wit (primer)
 • 1 glijder-ophangdraad per rail (150 cm)
 • 1 ophanghaak 4 kg per rail (150 cm)

Click Rail-pakket

 • Rails: 6, 9, 12 of 15 meter
 • Kleur: alu, wit (primer)
 • 1 twister-ophangdraad per meter
 • Ophanghaken 4 kg voor helft van aantal ophangdraden
 • Ophanghaken 15 kg voor helft van aantal ophangdraden

Combi Rail-pakket

Mag het wat luxueuzer? Zet je schilderij dan in de spotlights, met de Combi Rail Pro Light.

Een ophangrail bevestigen

Het volledige ophangsysteem met een ophangrail bestaat uit drie hoofdonderdelen: de rail zelf, de ophangdraden en de ophanghaakjes.

 • Bevestig eerst de ophangrail bovenaan tegen de muur. Dit doe je door de Click&Connect-blokjes te monteren en daarna de rail vast te klikken op de blokjes.
 • Voeg vervolgens de ophangdraden Maak een keuze tussen glijder- en twister-draden.
 • Kies de ophanghaken op basis van de afmetingen en het gewicht van je schilderij of fotolijst.

Meer info vind je op de Acaza-blog: Fotokaders en schilderijen eenvoudig ophangen? Zo doe je dat!

13/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Chique en trendy kwastjes: zo maak je ze zelf
Volgende artikel
Ons kleuradvies: vermijd deze kleurenblunders in je interieur!