Interieur - Woonkamer

Felle kleuren in je interieur? Het kan!

Heldere en felle kleuren fleuren je op en geven je interieur een unieke touch mee. Door slim gebruik van felle kleuren druk je jezelf uit en krijgt je interieur extra persoonlijkheid. Bovendien doet het je woonkamers groter lijken. Maar felle kleuren zijn ook gedurfd: te felle kleuren kunnen je interieur om zeep helpen. Laat je inspireren door deze voorbeelden, die tonen hoe het wel moet!

Blauwe kleuren in de bureau

Designer Serdar Gulgun ging in zijn bureau voor blauwe muren in combinatie met felle decoratie en beddengoed en kussens die prachtig combineren. De vele decoratie aan de muur geeft het geheel extra persoonlijkheid.

Een kasteelkamer in het rood

Ontwerper Rebecca Howard koos voor deze rode kleur omdat ze goed past bij de stijl van de slaapkamer: in de 18de eeuw was het een typische kleur voor het interieur, toen het kasteel waar deze slaapkamer zich bevindt werd gebouwd. De zwarte en witte strepen breken de kleur en zorgen ervoor dat het niet te veel wordt.

Ook roos in huis kan werken

Roos is huis erg gedurfd, maar soms werkt het gewoon. Edward Bouchard en Marion Yek, de ontwerpers van de kamer, bewijzen hoe een combinatie van verschillende tinten in dezelfde kleur perfect kan werken.

Modern en helder

Opvallend in dit interieur is de strakke, moderne design inrichting. Alles is erg minimalistisch ingericht, met witte muren, een rood plafond en subtiele rode accenten. Niet iedereen zal dit interieur mooi vinden, maar geslaagd is het wel.

Felle, lichte kleuren in de woonkamer

Deze woonkamer in heldere, lichte kleuren doet je meteen aan de lente denken. De combinatie van groen op de muren, witte stoelen en subtiele gele tinten is bijzonder geslaagd.

Verschillende heldere kleuren gecombineerd

Kleine ruimtes in het interieur worden al te vaak in donkere kleuren geschilderd. Niet als het aan designer James Leland Day ligt echter: deze hal kreeg een prachtige, heldere blauwe kleur. De hal gaat zo ook perfect op in de rest van het interieur, dat gekenmerkt wordt door gebruik van tal van heldere kleuren.

24/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Ramen en deuren kiezen: meer dan een kwestie van smaak …
Volgende artikel
Batibouw 2015: je woning financieren in 3 stappen