Interieur

Instant lentegevoel met de Elkebana bloementrofee

Vergeet de hertenkop… Deze zomer schakelen we van dierenkoppen over op plantaardige geweien en hoorns. Omarm deze interieurtrend – die het beste van Italiaans design en Japanse bloemschikkust samenvoegt – en breng je muur tot leven met de Elkebana muurdecoratie!

Vergeet de hertenkop …

Al honderden jaren worden dierenhoofden gebruikt als jachttrofeeën. Omdat het niet bepaald diervriendelijk is en enorm kitscherig, kwam er enkele jaren een tegenbeweging in de vorm van ‘faux taxidermy’. De gekende hertenkoppen in karton of hout namen als eerste ons interieur over en werden al snel opgevolgd door een hele beestenboel in allerhande materialen en vormen.

Dit zette designers Milito Paulo & Paula Studio er toe aan om een ‘muurtrofee’ te maken waarmee je als het ware kan spelen om telkens tot een nieuw resultaat te komen. En welk beter materiaal om dat te doen dan bloemen en planten? Geïnspireerd door Ikebana – de Japanse bloemschikkunst van ‘levende bloemen’ – ontwierpen ze de Elkebana.

… en verwelkom de Elkebana!

Dierenvrienden, plantenliefhebbers en design aficionados… Allen zullen ze gek zijn op de Elkebana! Ieder pakket bestaat uit een houder uit gelaagd hout en twee handgeblazen vaasjes zodat je een plantaardig gewei kan vormen. Al wat je nog nodig hebt, zijn inspiratie en prachtige bloemen!

Selecteer je favoriete bloemen, zorg voor symmetrie en pimp je muur met een zomerse bloemenweelde! Het leukst van al is nog dat je elke maand of elk seizoen van bloemen en compositie kan veranderen. Zo komt je interieur pas echt tot leven en kan je voor amper enkele eurootjes telkens originele muurdecoratie maken. Je kan zelfs meerdere bloementrofeeën maken: eentje voor de woonkamer, eentje in de keuken (eventueel met heerlijke kruiden), eentje voor de bureau, …

De Elkebana is tijdelijk exclusief verkrijgbaar bij Crowdyhouse voor €99 (+ €15 verzendkosten). Meer info vind je op de Elkebana website.

10/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een eigen woning kopen? Met deze kosten moet je rekening houden
Volgende artikel
Klaar voor de lente? Deze tuinplanten staan in maart op het programma