Een ticket naar de zon? Zo overleven je planten tijdens je vakantie

We zijn dol op planten. En een jungle in huis is een heuse trend! Maar de vakantie staat voor de deur en je reis is geboekt. Je wilt toch niet dat je kamerplanten het loodje leggen terwijl jij aan een cocktail nipt? Wij ook niet, vandaar enkele tips om het groen in je woonkamer groen te houden.

Een survivalplan voor kamerplanten

Terwijl jij geniet van een deugddoende vakantie, zorgen deze tips ervoor dat je planten nog leven bij je terugkeer:

 

 

1.     Kamerplanten die je op het lijf geschreven zijn

Vind je planten in huis een meerwaarde maar ben je vaak afwezig, dan is het misschien beter dat je voor plantjes kiest die niet veel verzorging nodig hebben. Denk hier aan de rubberplant bijvoorbeeld, of de Kentia-palm, Aloë vera,…

 

2.     Blaadjes knippen

Knip voor je vertrekt verdorde of verkleurde blaadjes weg. Je plant krijgt zo meer energie om zijn blaadjes gezond te houden.

 

3.     Een schoteltje voor de dorst
Als je maar een paar dagen weg bent, plaats je het best een schaaltje onder je planten. Geef ze nog een extra scheut water voor je vertrekt; het overtollige water wordt opgevangen door het schoteltje. Als je plant de volgende dagen dorst heeft, haalt de potgrond water uit het schaaltje. Handig!

 

4.     Maak je eigen bewateringssysteem
Is er niemand beschikbaar om de planten water te geven tijdens je vakantie? Dan maak je toch je eigen irrigatiesysteem! Een ideetje:

Neem een plastic fles en knip de onderkant eraf. In de dop van de fles maak je een drietal kleine gaatjes (het water mag er niet meteen uitlopen). Zet de fles met de dop in de aarde en vul ze met water. De vloeistof zal zo heel traag de aarde insijpelen en ervoor zorgen dat je plant je toelacht als je de deur opnieuw openzwaait. En nu snel die koffers pakken.

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.