Interieur

Een strak zwart wit interieur toch gezellig maken: 5 handige tips

zwart wit interieur

Een strak, modern interieur is hipper dan hip. Maar zo’n zwart wit interieur toch gezellig maken, dat is voor veel mensen een hele uitdaging. Graag een warm interieur, maar wil je niet inboeten op die moderne stijl? Geen zorgen, dankzij deze vijf tips is het heerlijk ontspannen in jouw hedendaagse woning.

Zwart-wit interieur met hout

De meest efficiënte manier om wat warmte in je interieur te brengen? Door veel natuurlijke materialen in je zwart-witte woonkamer, keuken of slaapkamer te gebruiken. Denk daarbij in de eerste plaats vooral aan hout. Dat past dan ook overal: als vloerbedekking, als accentmuur, als tafelblad … Bovendien verzacht het hout het strakke zwart-wit. Tot rust komen in je eigen woning: check!

zwart wit keuken met hout
Deze prachtige, moderne keuken krijgt een zachtere uitstraling dankzij de houten wand.

Meer contrast dankzij een accentkleur

Een favoriete kleur? Laat die dan zeker terugkomen in je interieur! Rood, geel, groen, blauw … bij zwart en wit past natuurlijk alles. Het geeft meteen ook een mooi contrast, waardoor het zwart en wit nóg beter zullen uitkomen. Voor wat extra pit kies je het best voor een fellere kleur, pasteltinten maken het net wat zachter.

rode accenten in zwart wit interieur
Deze rode accenten geven meteen wat extra speelsheid aan het zwart wit interieur.

Tip van Inspirerend Wonen: welke voorwerpen en spullen kunnen dienen als accenten? Denk aan kussens & dekentjes, kaarsen, placemats … Of kies zelfs een kleurrijke zetel als statement piece!

Een grijze muis met grijs? Nope!

Een andere efficiënte manier om snel wat extra gezelligheid in je zwart wit interieur te krijgen? Door grijs toe te voegen. Dat kan zelfs je enige extra kleur zijn. Grijs brengt wat meer dynamiek in je statische woonkamer, keuken of slaapkamer: er komt dus leven in huis!

grijze slaapkamer
De grijze tinten zorgen ervoor dat deze zwart wit slaapkamer strak is zonder ongezellig te lijken.

Zwart wit interieur afmaken met bloemen en planten

Bloemen en planten zijn altijd een goed idee, dus ook in een zwart wit interieur. Je kiest daarbij zelf of je gaat voor een subtiele, sobere toets of liever een echte urban jungle creëert. Het extra voordeel? Naast wat kleur in huis, wat zeker tijdens het voorjaar een echte must is, zorgen planten voor extra zuurstof.

groene accentmuur in zwartwit interieur
Net dat tikkeltje extra? Mix dan de bloemen en planten met een groene accentmuur. Dat gaat scoren!

Mix & match verschillende stoffen voor extra speelsheid

Om van een zwart wit interieur een gezellige plek te maken, hoef je heus niet te beginnen goochelen met kleuren en planten. Wat je ook kunt doen? Experimenteren met verschillende texturen en stoffen! Denk bijvoorbeeld aan een zwarte leren zetel met een zwart dekentje of witte kussens op je witte dekbed. Op die manier krijgt je strakke interieur toch een zekere speelsheid, die extra welkom is in een zwart-wit interieur.

wit interieur met zwarte accenten

Voor nog meer inspiratie

Nog wat extra inspiratie nodig? Klik dan zeker op de foto’s hieronder!

11/03/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Gezonde luchtkwaliteit binnen: word fitter dankzij het binnenklimaat
Volgende artikel
Een gezonde babykamer: tips voor een veilige slaapplaats