Interieur

Een stijlvol en stoer interieur in vijf stappen

Mannen willen graag een stoer interieur, zonder daarbij aan stijl te moeten inboeten. Wij tonen hen graag hoe ze dat kunnen bereiken in 5 eenvoudige stappen.

Wie een stoer interieur wil, heeft het niet gemakkelijk vandaag de dag. Interieurwinkels liggen vol met kleurrijke bloemenmotieven en zwierige eye-catchers. Allemaal best mooi, maar ook erg vrouwelijk en dus niet waar de doorsnee man naar op zoek is om zijn woning of appartement in te richten. Daarom presenteren we hier vijf stappen om je ongeïnspireerde, saaie woning om te toveren in een stoer interieur waar je vrienden jaloers op zullen zijn!

1)    Mix verschillende stijlen door elkaar

Niets zo vrouwelijk als een interieur dat tot in de puntjes ‘gedecoreerd’ lijkt. Het lijkt wel of alles uit een of andere interieurcatalogus is weggelopen: alle motiefjes zijn zorgvuldig uitgekozen, de kleuren vullen elkaar mooi aan en qua stijl is alles netjes één geheel.

Dat is niet wat mannen willen! Het staat je vrij om verschillende stijlen door elkaar te mixen. Sterker nog: als een stoer interieur je einddoel is, dan ga je maar best voor verschillende invloeden! Een oude chesterfield sofa staat prima naast een hedendaagse stoel. Het mixen van stijlen geeft je kamer meer karakter.

2)    Voeg iets ouds toe aan je stoer interieur

Vintage doet het altijd goed, in eender welke woning. Voorwerpen die er ‘gebruikt’ – of zelfs een tikkeltje versleten uitzien – dragen bij tot een huiselijke sfeer en nodigen uit tot gezelligheid. Haal die oude sigaardoos van je vader dus gerust van de zolder en geef hem een mooi plekje in het salon!

3)    Leder, hout en metaal

Met leder, hout en metaal zit je nooit fout voor een stijlvol en stoer interieur! Leder en hout stralen warmte uit, terwijl metaal zorgt voor het contrast en de uitgebalanceerde look van de kamer. Bovendien zijn het drie stevige materialen die tegen een stootje kunnen. Ga dus gerust met je schoenen in de zetel liggen!

4)    Geen curves, maar hoeken in een stijlvol en stoer interieur

Mannelijke kamers blinken doorgaans uit in strakheid. Ga voor scherpe hoeken in plaats van afgeronde curves in je stoer interieur. Alles gaat er daardoor veel gestroomlijnder uitzien. Ook voor tapijten en prints kun je best kiezen voor zoveel mogelijk geometrische en minimalistische figuren.

5)    Kleurencombinaties

Er is maar één gouden regel wat betreft kleuren in een stijlvol en stoer interieur: vermijd pastel! Ook hier is de minimalistische aanpak vaak de beste. Kies grijstinten in combinatie met primaire kleuren om het geheel voldoende power te geven. Vergeet ook niet enkele kleurrijke schilderijen, lampen en kussens in je interieur te integreren.

 

30/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Studenten ontwerpen originele afstandsbediening
Volgende artikel
Hou je veiligheidsschoenen veilig met deze tips!