Interieur - Woonkamer

Een minimalistische woonkamer voor meer rust

Minimalistisch is een woord dat voor veel mensen een beetje een negatieve bijklank heeft. Nochtans heeft een minimalistische woonkamer een groot voordeel: het zorgt voor meer rust. Als je woonkamer vol staat met allerlei spullen, dan zorgt dat automatisch ook voor meer stress. Een overvolle woonkamer zorgt voor een chaotisch en onrustig gevoel. In een minimalistische, opgeruimde woonkamer voelen de meeste mensen zich een stuk prettiger. Heb je ook wel eens last van stress, en kom je thuis niet tot rust? Richt je woonkamer dan eens zo minimalistisch mogelijk in.

Je woonkamer minimalistisch inrichten

Een minimalistische woonkamer is een woonkamer waar zo weinig mogelijk spullen staan. De inrichting van een minimalistisch interieur begint al bij de keuze van je meubelen. Kies bijvoorbeeld voor een salontafel waar je ook magazines en afstandsbedieningen kwijt kan: zo heb je geen extra kast nodig in je woonkamer en vermijd je dat er rommel rondslingert. Idealiter kan je die magazines en afstandsbedieningen onzichtbaar wegstoppen in je salontafel. Kies je zetel in functie van het aantal personen dat plaats moet kunnen nemen in de zetel: voor sommige gezinnen is een zetel voor twee personen reeds genoeg. Bouw je woonkamer op rond een aantal focuspunten, bijvoorbeeld je zetel, je salontafel en je tv-meubel.

Weg met al die rommel!

Om je woonkamer zo minimalistisch mogelijk te maken, is het kiezen van een aantal meubelen natuurlijk niet voldoende. In een minimalistische woonkamer wil je rommel zo veel mogelijk vermijden. Concreet wil dat zeggen dat je ook je decoratie onder handen moet nemen. Overbodige decoratie moet weg, hou enkel de spullen bij die je echt graag hebt. Door enkel de decoratie en de spullen te laten staan die je echt graag hebt, zal je merken dat je woonkamer er een stuk leuker uit ziet, en dat je er veel beter tot rust komt. De spullen die je niet meer laat staan hoef je natuurlijk niet meteen weg te gooien, die kan je ook gewoon opbergen.

Laat je alvast inspireren door onderstaande voorbeelden!

20/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een tuinhuisje bouwen
Volgende artikel
Vergeet huisstofmijtallergie dankzij smartSleeve® !