Interieur

Een metalen trap: strak, onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Ben je op zoek naar een elegante, strakke en slijtvaste trap? Dan is metaal de beste keuze. Metalen trappen passen het best in strakke en minimalistische interieurs, maar ook bij andere stijlen komen ze tot hun recht. Bovendien vergt een metalen trap amper onderhoud!

Verschillende soorten metalen trappen

Er worden verschillende materialen gebruikt in metalen trappen. Dit zijn de voornaamste:

  • Inox heeft een strakke look.
  • Aluminium is goedkoper dan inox maar wel krasgevoeliger.
  • IJzer combineert een strakke look met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. 
  • Gegalvaniseerd ijzer heeft een op-en-top industriële uitstraling.

Deze materialen hebben allemaal hun charme en passen bij verschillende interieurstijlen. Maak je keuze op basis van je persoonlijke voorkeur en uiteraard je budget.

De onderhoudsvriendelijkheid van een metalen trap

Hout is een materiaal dat je geregeld moet onderhouden. Een jaarlijkse schilder- of vernisbeurt is geen overbodige luxe. Aan een metalen trap heb je amper onderhoudswerk. Metaal is namelijk duurzaam en slijtvast. Je kan je metalen trap ook vernissen of lakken. In dat geval moet je hem om de vijf jaar van een nieuw laagje vernis of lak voorzien. Hou er wel rekening mee dat er op een gelakte trap krassen kunnen ontstaan. Het is ook mogelijk dat je metalen trap na een paar jaar wat gaat blinken, maar dat is geen probleem. Integendeel, het bevordert net de typische uitstraling.

Minder lawaai in huis

Hout is een levend materiaal dat uitzet, krimpt en ook kraakt. Een houten trap brengt geluidsoverlast met zich mee die na verloop van tijd echt storend wordt. Bij een metalen trap is dat helemaal niet het geval. Je hebt helemaal geen last van allerlei geluidjes. Let erop dat je niet met naaldhakken op de trap loopt, want die maken wel lawaai.

Een metalen trap plaatsen is specialistenwerk. Doe dan ook een beroep op een gespecialiseerde firma en win vooraf advies in. Metalen trappen worden overigens bijna altijd op maat gemaakt.

15/07/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De charme van een houten vloer in je interieur
Volgende artikel
Een lagere energiefactuur dankzij een compacte woning