Een maximum aan wooncomfort op amper 46m²

Klein wonen is niet altijd even evident. Toen de eigenaar zijn studio in New York in 1999 kocht, leek de ruimte groot genoeg om erin te leven en te werken. 10 jaar later bleek de situatie veranderd en moest er dringend een slimme oplossing gevonden worden voor het ruimtegebrek. Architectenbureau JDPA slaagde daar met glans in! Ontdek hun ingenieuze oplossingen en onze interieurtips.

Verticaal inrichten

Alle ruimte die voorhanden was, werd optimaal gebruikt. Zo werd er verticaal gewerkt: het appartement had hoge plafonds wat de slimme indeling van het appartement mogelijk maakte. Zo werd de slaapkamer boven de keuken ingepland.

Slim opbergen

Eén van de grootste problemen was de opbergruimte. De architecten bedachten daarom enkele slimme oplossingen. Zo werd er boven de badkamer en de inkomhal extra opbergruimte voorzien. Daarnaast werd er ook in de traptreden wat ruimte gecreëerd om kleding, beddengoed, etc. op te bergen.

Tot slot werden ook in de woonkamer aan het werkgedeelte ingebouwde kasten voorzien. De bureau is eigenlijk het verlengde van de woonkamer en past qua stijl volledig bij de rest van de ruimte. Hoewel er veel voorstanders zijn om werk en wonen gescheiden te houden – en dus een aparte bureauruimte te voorzien – zijn de architecten er hier in geslaagd om de twee naadloos samen te laten vloeien.

Neutrale kleuren en veel licht

Door te spelen met neutrale kleuren en de lichtinval dankzij de grote ramen aan de voorzijde van het appartement, baadt het ‘volgebouwde’ appartement in licht en werd er een groot ruimtegevoel gecreëerd. Ook de lichte kleuren van het hout dragen bij tot het ruimtegevoel.

Bron: JPDA

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.