Interieur

Een kleine studio? Zo maak je er een paleis van

Een kleine studio?

Ons zal je niet snel slecht horen praten over het concept van een kleine studio. Een kleine studio in het stadscentrum is perfect voor actievelingen die niets van het bruisende stadsleven willen missen.  Als we dan toch voorzichtig een bedenking mogen formuleren, dan gaat die over de oppervlakte die je ter beschikking hebt. Heb je soms het gevoel dat je in je slaapkamer leeft (en ook je gasten haast in je bed ontvangt)? Met enkele simpele trucjes kun je het gevoel creëren dat je kleine studio méér is dan hij is.

Dubbele functie voor het meubilair van je kleine studio

Zelf ga je ook niet in de tuin staan werken in een galakleed of maatpak, en waag je je niet op de rode loper (hypothetisch) in een overall – toch? Wat we maar willen zeggen, is dat je je meubilair ook verschillende outfits (lees: functies) kunt aanmeten. Het bekendste voorbeeld is wellicht het bed dat je moeiteloos tot een zetel omtovert. Gedaan met gasten die bij jou in bed kruipen: voortaan blijven ze netjes op de zetel zitten. Geen zin om elke ochtend te beginnen vouwen en verbouwen? Dan helpt het om je bed in de lengte tegen de muur te schuiven (zoals je met een zetel zou doen). Je beddengoed uit het zicht moffelen en je kussens wat verspreiden: zo kan het ook!

Een kleine studio?

Zones zorgen voor een ruimtegevoel

Ook al bestaat je studio uit slechts één ruimte, dan nog kun je door met zones te werken de illusie van een appartement creëren. Zo’n opdelingen maak je beter niet met volle wanden, omdat die licht tegenhouden en de ruimte net verkleinen. Halfgevulde boekenkasten en lage ladekasten doen dan weer wel perfect dienst als scheidingswand, maar ook met accessoires kun je zones afbakenen. Denk bijvoorbeeld aan een tapijt dat de woonkamer versiert maar niet tot in het keukengedeelte doorloopt. Of aan een grote plant, die het zicht op je bureau een beetje breekt.

Een kleine studio

Werk in de hoogte

Om het maximum uit je kleine studio te halen, doe je er tot slot goed aan om in de hoogte te werken. Denk aan een klein haakje aan de muur om iets op te hangen, of een legplank boven de deur om spullen op te bergen die je niet vaak nodig hebt. Hoge krukken rond de eettafel horen ook thuis in dit rijtje. Tip: ze scheiden de eetkamer visueel van de woonkamer én je bespaart er kostbare plaats mee.

Een kleine studio

 

Bron:  http://www.apartmenttherapy.com/studio-apartment-decorating-tips-242328

25/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kleur in je interieur zonder je muren te schilderen? Dat kan!
Volgende artikel
Is een roze interieur te risqué? Niet als je het zo aanpakt!