Interieur

Een klein appartement inrichten: 10 creatieve tips

Het is verbazingwekkend hoe weinig ruimte je soms krijgt voor de huur die je betaalt. En dat geldt niet alleen voor huurappartementen. Ook woonhuizen worden almaar kleiner. Toch is dat geen reden tot paniek! Met deze creatieve oplossingen kun je een klein appartement optimaal inrichten!

10 creatieve manieren om ruimte toe te voegen aan je kleine appartement

1. Storage Ottoman

Het is een zitplaats, een voetensteun en een opbergruimte! Deze handige stoeltjes bestaan in diverse kleuren en passen ongetwijfeld in jouw interieur. Een must voor bewoners van een klein appartement.

2. Overweeg een inklapbare tafel

Eet je liever niet van je schoot, maar wil je ook geen plaats opofferen voor een tafel? Kies voor een inklapbare tafel zoals Norden van IKEA of deze prachtige tafel van Crate and Barrel …

   

3. Gebruik je oven als opbergruimte

GRAPJE!

4. Bewaar meer onder je bed dan stof

Als je alleen woont en je hebt een tweepersoonsbed, dan gebruik je graag je bed als opbergruimte. Er is een half bed vrij waar plaats is voor zuivere was… Een volwassener idee om de verloren plaats onder je bed te gebruiken is dit bedframe met een ingebouwde opbergruimte!

   

5. Probeer een Murphy-bed

Laten we er vanuit gaan dat jouw bed niet opdraait als je er in ligt en je vast zit tussen je bed en de muur, zoals dat steeds op tv gebeurt. Er zijn veel prachtige mogelijkheden met Murphy-bedden. Dus als je over een klein appartement beschikt, is dit een ideale oplossing!

6. Gebruik de verticale ruimte

Als het aantal vierkante meter in je appartement beperkt is en je wilt meubels plaatsen en toch voldoende ruimte hebben om rond te wandelen, dan kan je best ook de verticale ruimte gebruiken. Je plafond en muren zijn waarschijnlijk nog ongebruikt, plaats haken en schappen om meer opbergruimte te creëren!

7. Bewaar mooie spullen in open lucht

Je moet niet langer alles in kasten stoppen. Heb je spullen die best gezien mogen worden? Plaats ze dan op de kast!

8. Ga chique met boekenrekken

Vaak bestaan appartementen tegenwoordig uit een of twee grote ruimtes. Heb je het gevoel dat je toch een onderscheid wil maken tussen de verschillende delen van je appartement? Gebruik dan een goedgevuld boekenrek als scheiding tussen, bijvoorbeeld, je slaapkamer en woonkamer.

9. Kies een hoogslaper

Het voelt misschien aan als in je studententijd, maar geef toe: een hoogslaper biedt heel wat voordelen. Je kan er een bureau, zithoek of ander gezellig hoekje onderin maken. Bovendien bestaan er heel wat stijlvolle hoogslapers!

10. Dump je rommel!

Wil je geen geld besteden aan opslagruimte en -oplossingen? Verkoop wat spullen, deel ze uit en koop minder nieuwe spullen! Zo heb je meer plaats voor de dingen die je écht nodig hebt!

Lees ook

30/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Op zoek naar een unieke spatwand in de keuken? Kies voor Pure Tiles!
Volgende artikel
Het onzichtbare tuinhuis: dat is genieten van je tuin, óók in de winter!