Interieur

Een grote ruimte gezellig inrichten? Dat doe je zo!

grote ruimte inrichten

Een piepklein appartement of studio inrichten is een hele uitdaging, maar ook ruime woningen brengen zo hun interieurprobleempjes met zich mee. Tenzij je fan bent van minimalistische interieurs, voelt een grote ruimte al snel kaal en koud aan. Heb je zelf ook zo’n zee van ruimte en weet je niet wat ermee te doen? Ontdek onze tips om een grote ruimte gezellig in te richten! Zonder nodeloze tierlantijntjes – beloofd.

1.     De muren in twee kleuren schilderenlambrisering

Hoge plafonds zijn een lust voor het oog, maar stelen de show al snel nét iets te veel. Dat kun je makkelijk voorkomen door de muren in twee kleuren te schilderen. Geen fan van twee kleuren op eenzelfde muur? Dan is lambrisering vast wel jouw ding!

2.     XL-kamerplantenkamerplanten grote ruimte

De verticale ruimte nog wat meer opvullen? Daar dienen extra hoge kamerplanten voor. Verfraai dat verloren hoekje van de kamer met een heerlijk hoge ficus of bananenboom en je blaast meteen leven in die kale brouwerij.

3.     Een L-vormige sofa plaatsen

L-vormige sofa

Nog een hoekje vrij? Daar komt je L-vormige sofa dan te staan! Die je uiteraard opvult met oversized kussens. Al houdt niets je tegen om je sofa in het midden van de kamer te plaatsen. Een L-vormige sofa is het tenslotte perfecte meubelstuk om een grote kamer op te delen in aparte ruimtes.

4.     Een grote ruimte inrichten met kunstgrote ruimte inrichten tips

In een grote ruimte kun je natuurlijk perfect een replica van De Nachtwacht of Het Laatste Avondmaal kwijt, maar laat dat nu net een slechte zet zijn als je de ruimte minder groot wilt doen aanvoelen. Kies je daarentegen voor een gallery wall van kleinere schilderijen of foto’s die je op ooghoogte hangt, en in je grote ruimte wordt het meteen gezelligheid troef!

24/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Opgelet! Deze kamerplanten zijn giftig voor katten en honden
Volgende artikel
Design flessenhouders voor ware wijnliefhebbers