Interieur - Design

Tipi: een prachtige design boekenkast of is het een bureau?

Designer Assaf Israel bedacht een prachtige design boekenkast voor studio Joynout. Tipi werd geboren na een jarenlange reis rond de wereld.

Design meubel Tipi: boekenkast, kleerkast of bureau

Je kan in het ontwerp van deze design boekenkast elementen van het nomadisme terugvinden: het gemak waarmee men het kan samenstellen, verplaatsen, wijzigen, demonteren en weer opbouwen. Het design meubel Tipi kan dienen als een open kleerkast, een boekenkast of als bureau. En alles met het oog op duurzaamheid. Het ontwerp geeft een alternatief voor het moderne verbruik waarbij een meubel slechts een korte levenscyclus heeft.

De constructie van design boekenkast Tipi

De kegelvormige constructie vormt een eenvoudige stand voor de planken, zonder de noodzaak aan montage. De diameter van elk gat in elke plank werd nauwkeurig gemeten om zo exact in de gewenste hoogte te staan. Het bovenste gedeelte van de palen is bevestigd met schroeven, zo wordt het eenvoudig positioneren van de planken toegelaten.

Opbouwen, afbreken, verplaatsen

Het product is compact verpakt en eenvoudig op te bouwen, af te breken en te verplaatsen. De palen en de schabben zijn gemaakt van massief hout en de ringen tussen de palen zijn gemaakt van berken multiplex. De opbergmanden worden geïmporteerd uit Afrika en zijn traditioneel handgemaakt uit “veta-vera”-gras.

25/02/2014

Vragen en opmerkingen

S
SaarHi

Wat een mooi bureau! Is zoiets ook verkrijgbaar in Nederland/Belgie??
Groetjes,
Saar

  IT
  Iwonen Team

  Beste Saar,

  ik heb even gezocht maar voor zover ik kan zien, kan je het enkel via de website van de designer zelf bestellen: http://www.joynout.com/#!tipi/c1klo

  Succes! :-)

  iWonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kleur in je interieur: muurdecoratie met een vrolijke twist
Volgende artikel
GESPOT – De keukentrends voor 2014 op Batibouw