Interieur - Design

Tipi: een prachtige design boekenkast of is het een bureau?

Designer Assaf Israel bedacht een prachtige design boekenkast voor studio Joynout. Tipi werd geboren na een jarenlange reis rond de wereld.

Design meubel Tipi: boekenkast, kleerkast of bureau

Je kan in het ontwerp van deze design boekenkast elementen van het nomadisme terugvinden: het gemak waarmee men het kan samenstellen, verplaatsen, wijzigen, demonteren en weer opbouwen. Het design meubel Tipi kan dienen als een open kleerkast, een boekenkast of als bureau. En alles met het oog op duurzaamheid. Het ontwerp geeft een alternatief voor het moderne verbruik waarbij een meubel slechts een korte levenscyclus heeft.

De constructie van design boekenkast Tipi

De kegelvormige constructie vormt een eenvoudige stand voor de planken, zonder de noodzaak aan montage. De diameter van elk gat in elke plank werd nauwkeurig gemeten om zo exact in de gewenste hoogte te staan. Het bovenste gedeelte van de palen is bevestigd met schroeven, zo wordt het eenvoudig positioneren van de planken toegelaten.

Opbouwen, afbreken, verplaatsen

Het product is compact verpakt en eenvoudig op te bouwen, af te breken en te verplaatsen. De palen en de schabben zijn gemaakt van massief hout en de ringen tussen de palen zijn gemaakt van berken multiplex. De opbergmanden worden geïmporteerd uit Afrika en zijn traditioneel handgemaakt uit “veta-vera”-gras.

25/02/2014

2 Replies to “Tipi: een prachtige design boekenkast of is het een bureau?”

SaarHi
SaarHi

Wat een mooi bureau! Is zoiets ook verkrijgbaar in Nederland/Belgie??
Groetjes,
Saar

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Batibouw 2014 : zoom sur le parcours design
Volgende artikel
GESPOT – De keukentrends voor 2014 op Batibouw