Interieur - Design

Studenten ontwerpen originele afstandsbediening

Wat krijg je als je aan een aantal laatstejaarsstudenten van een gerenommeerde designschool in New York vraagt om de tv-afstandsbediening opnieuw uit te vinden? Juist, een aantal erg gewaagde én originele creaties die recht uit de toekomst lijken te komen! Wij maakten een selectie van de meest geslaagde en originele creaties.

Geen grijze of zwarte afstandsbediening meer!

Vind jij de hedendaagse afstandsbediening voor je televisie ook maar saai? Terecht, in zijn 60-jarig bestaan is de afstandsbediening zo goed als niet veranderd. Ben jij ook op zoek naar een originele afstandsbediening die ook mooi is om naar te kijken én goed in de hand ligt? Enkele studenten van de Parsons New School for Design in New York kregen precies die opdracht. Daarbij lieten ze het klassieke zwarte of grijze model dat thuis op je wacht volledig links liggen.

Afstandsbediening uit hout

Ze concentreerden zich voor hun originele afstandsbediening op de vorm én op het materiaal. Uit ruim 60 ideeën werden uiteindelijk 29 prototypes vervaardigd, sommige daarvan zullen later gecommercialiseerd worden, één model (de Sift TV – zie foto boven dit artikel) werd zelfs al opgepikt en zal effectief in productie gaan.

De resultaten zijn, op zijn zachtst gezegd, verbluffend! Eén ding is duidelijk, afstandsbedieningen met tientallen knoppen zijn volledig passé! Sommige studenten kozen ervoor om moderne snufjes in hun originele afstandsbediening te verwerken, zoals touchpads en bewegingssensoren. Anderen gebruikten dan weer niet-alledaagse materialen voor een futuristisch design. Een enkeling koos zelfs voor een retro look in hout (!).

De opdracht van de school zelf luidde: bedenk een nieuwe en originele afstandsbediening voor de 21ste eeuw die door elk lid van het gezin gebruikt kan worden. Wat denk jij? Zijn de studenten in hun opzet geslaagd? Deel gerust je mening!

30/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Moderne kruiskozijnen: in alle vormen, maten en kleuren
Volgende artikel
Een stijlvol en stoer interieur in vijf stappen