Interieur - Design

Schommelstoelen zijn (terug) hip!

Schommelstoelen, het summum van relaxatie! Een blik op enkele spectaculaire design stoelen

Design schommelstoel

Heel wat designers lieten zich door de jaren heen inspireren door het concept schommelstoel en maakten er vervolgens hun eigen versie van. De Rar Eames schommelstoel uit 1952 is een waar icoon geworden. Dat kunnen we trouwens ook van de charmante Thonet schommelstoel No. 1 uit 1860 zeggen, al ziet die er met zijn uitvoering van gebogen hout, een gevlochten rieten zitting helemaal anders uit! Maar dat zijn niet de enige stijlvolle design schommelstoelen

 

 

Schommelstoel voor twee

Als we onze favoriete schommelstoel moeten kiezen, dan is het deze Sway! Je kan er samen met je geliefde relaxen en tegelijkertijd lig je in een uitstekende positie om een gesprek te voeren. Is er nog iets beters om thuis tot rust te komen na een vermoeiend werkdag en tegelijkertijd bij te praten?

 

Schommelstoelen voor de familie

Intelligente meubelontwerpers gingen aan het werk en maakten schommelstoelen met een wieg, zodat je jouw huilende baby in slaap kan wiegen en er toch nog comfortabel bij kan gaan zitten! Is het niet praktisch, zo’n schommelbank in de kinderkamer? Maar daar houdt het niet op… ken je de houten schommelstoel al die speciaal werd ontworpen om voor te lezen? Die is ongetwijfeld goed voor familiale warmte en gezelligheid bij het haardvuur!

 

27/04/2012

Vragen en opmerkingen

R
Read

Ik ben op zoek naar mijn eerste schommelstoel voor straks als mijn kleinzoon geboren is .

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Read,

  Eerst en vooral proficiat met de zwangerschap van je (schoon)dochter! Je kijkt ongetwijfeld enorm uit naar de geboorte.

  Een schommelstoel is inderdaad erg leuk en handig om met de baby in te zitten. Je vindt er ongetwijfeld een in je lokale meubelwinkel. Ook kun je altijd eens langsgaan bij Ikea. Geen tijd om zelf naar de winkel te gaan? Op het internet vind je oneindig veel modellen die zo aan huis geleverd worden.

  Nog veel succes!

  Groetjes,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Grote kuis om jouw huis schoon te maken: 10 tips!
Volgende artikel
Design tuinmeubelen, voor een tuin vol gezelligheid!