Interieur - Design

Quadrat: multifunctioneel design

Designer Dahm Lee is allergisch aan traditionele, rechthoekige vormen. En in zekere zin moeten we hem gelijk geven: we zien de rechthoek inderdaad vaak terugkomen, denk bijvoorbeeld aan boekenplanken, bedden, tafels, ramen, deuren… Het inspireerde Lee om de bekende kubus- en pentagonvormen een twist te geven. Letterlijk. Het resultaat? Het aantrekkelijke en functionele Quadrat.

Design met een twist

De Duitse Dahm Lee, een product- en meubelontwerper in hart en nieren, ontwierp Quadrat zonder specifieke functie in gedachten. Hij boog en verdraaide eenvoudigweg de rechthoekige structuur en weefde dan rubberen riempjes omheen het kader. Zo creëerde hij een opbergelement ‘zonder voorschriften’. Je hebt als gebruiker de vrijheid om zelf de functie van Quadrat te bepalen en het veelzijdige ontwerp laat dit ook perfect toe.

Alles kan met Quadrat

De mogelijkheden zijn onbeperkt. De kleurrijke riempjes, die er bovendien voor zorgen dat de ongebruikelijke vorm van Quadrat nog meer opvalt, geven je bovendien heel wat vrijheid. Moet Quadrat iets vasthouden? Of hang je liever iets op of vast? Alles kan! Quadrat spreekt voor zichzelf en krijgt gegarandeerd snel invulling eens je het bevestigt in eender welke ruimte.

Er zijn geen voorschriften, geen goed of fout. Is dat niet heerlijk bevrijdend?

23/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
5 vragen aan groot kind Aakash Nihalani
Volgende artikel
Een douchecabine of een inloopdouche? De pro’s & contra’s op een rij