Interieur - Design

Pantone: van kleurcodering tot lifestyle brand

Pantone, een bedrijf dat kleurcoderingen maakt en ze op kleurenwaaiers publiceert, schopt het tegenwoordig tot lifestyle brand. Accessoires en decoratie krijgen telkens een wit vlak met vermelding van de Pantone kleurcode. Een leuke interieurtrend voor 2013!

Pantone: kleuren trendwatcher

Jaarlijks selecteert Pantonede kleur van het jaar’. De kleur van 2013 is Pantone Emerald 17-5641. Ze omschrijven de kleur als: “een levendige, stralende, groene kleur. De kleur van elegantie en schoonheid, die ons gevoel van welzijn, evenwicht en harmonie verhoogt.”

Dankzij de Pantone Color Trends ben je een stapje voor. Pantone biedt namelijk een uitgebreide trendprognose voor elk ontwerp op de markt. Ze bieden seizoensgebonden inspiratie voor mode (vrouwen & heren), cosmetica, interieur- en industriële vormgeving.

Pantone accessoires en decoratie

In de grafische industrie wordt het Pantone-systeem al sinds 1963 gebruikt voor het mengen van de juiste kleuren. Nu zet Pantone zich niet meer enkel neer als kleurenmatch systeem. Ze profileren zichvandaag de dag ook als trendwatcher en lifestyle brand. Simpel, kleurrijk en uniek zijn de veelvuldige toepassingen van de Pantone kleurcodes op merchandise.

Ondertussen hebben ze een uitgebreid assortiment met Pantone-merchandise. Zo zijn er vazen en potten in de verschillende kleuren van Pantone met de kleurcodering eronder vermeldt. Er bestaan klapstoeltjes, mokken, magneetborden, iphonecases… Je kan het zo gek niet bedenken.

Logeren in het Pantone Hotel

In Brussel kan je logeren in het Pantone Hotel. Het hotel werd ontworpen door Michel Penneman en Oliver Hannaert. Op deze manier kan je Brussel ontdekken door middel van een kleurlens.  Het ‘hotel van kleuren’ heeft voor elk verdiep een onderscheidende tint. Van levendig tot ingetogen, voor zaken of vrije tijd, het kleurenpallet van het Pantone Hotel biedt een ruimte die perfect past bij jouw persoonlijke palet.

16/04/2013

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Zelf roofing plaatsen: hoe en wat
Volgende artikel
Tevreden klanten als maatstaf voor kwalitatieve dienstverlening