Interieur - Design

Originele muurdecoratie: stadsplannen Bedrock Images

Twee doctoraatstudenten vonden in stoffige archieven enkele oude afbeeldingen van het stadsleven van weleer. Ze kregen een lumineus idee: de mooiste en vergeten afbeeldingen van steden toegankelijk maken buiten de muren van het museum of de bibliotheek.

Zo ontstond Bedrock images. Altijd al gedroomd van een reuzengroot stadsplan als muurdecoratie in jouw woonkamer?

Bedrock images, vergeten stadsplannen aan jouw muur?

Alex Toledano maakt een doctoraat over moderne Europese geschiedenis aan de universiteit van Berkeley. Seth Rosenbaum werkt aan een doctoraatsproefschrift over Amerikaanse literatuur aan Harvard University. Onder het motto “There is no better way to define a room or space than to have your own bespoke piece of art” stichtte het duo in 2011 het bedrijf Bedrock Images. Hun concept? Ze zoeken de meest indrukwekkende en vergeten plattegronden die ooit van steden gemaakt zijn, stuk voor stuk weergaven van mijlpalen uit de geschiedenis. Met geavanceerde printtechnologie drukken ze deze oude stadsplannen af in groot formaat.

Deze plattegronden bieden heel wat mogelijkheden om muren in kantoorgebouwen, openbare gebouwen of in privéwoningen op een originele manier aan te kleden. Ben je helemaal verliefd op New York of Parijs? Of kan je uren naar een plattegrond van een stad kijken? Ben je gefascineerd door oude steden? Of heb je altijd wel zin om op citytrip te vertrekken? Dan is deze muurdecoratie misschien iets voor jouw woning!

De leukste muurdecoratie, aangepast aan jouw smaak

Hun keuze? Ze hebben verschillende plannen uitgekozen, zodat iedereen een landkaart vindt naar zijn smaak. Sommige exemplaren zijn sober en traditioneel, andere lijken dan weer wat moderner. Maar wat al de plannen gemeen hebben is dat ze afbeeldingen van de hoogste beeldkwaliteit zijn. Verder kan je kiezen tussen verschillende afmetingen en materialen. De grootste ‘full map’ of volledige stadsplattegrond meet 2,4 x 3m en de kleinste afmeting is 40 x 50cm. Maar je kan ook kiezen voor een detailprint die inzoomt op een interessant en belangrijk detail uit een oud plan. En wil je een customized print van een plattegrond naar keuze, dat kan ook!

 

In het gamma zitten stadsplannen van Parijs uit 1550 en 1739, van New York uit 1879, van Rome uit 1765, Peking uit 1890 en Washington DC uit 1901. Al de afbeeldingen zijn te koop via de website van Bedrock Images en prijzen variëren grofweg tussen de 4.000 en de 50 dollar.

22/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Het nut van de familiale verzekering
Volgende artikel
Fotovoltaïsche design parasols, recht uit Milaan