Interieur - Design

Modulaire kasten zijn hip

Ze zijn hip, ze zijn hot, het zijn de kasten die je nooit beu wordt, omdat je ze steeds opnieuw kan heruitvinden! Hier zijn de modulaire kasten!

 

Modulaire kasten, zo werkt dat…

 

Modulaire kasten of een modulair kastensysteem is gebaseerd op de samenstelling van kubussen en/of rechthoekige kast elementen die u eindeloos kan combineren en uitbreiden. Ze bestaan uit modules die op de grond staan of aan de muur hangen als zwevende kasten. U kan deurtjes aan sommige boxen hangen of niet. U kan de kast zo groot of zo klein maken als u zelf wil. U kan ze inzetten als boekenkasten, tv kasteb, bibliotheekkasten of gewoon als wandkasten. U kan ze aanpassen aan uw veranderende behoeften, u kan er allerlei figuren mee maken. Een eenvoudige reep, een speelse constructie of een ingewikkelde en opvallende wandkast. Dit is een uniek en ruimtebesparend concept, nooit was een design kast zo creatief!

 

 

Stacked Shelf System van Muuto

 

De Belgisch-Deense Julien De Smedt van JDS architecten ontwierp voor het Deense Muuto het Stacked Shelf System, een modulaire kast uit MDF. De verschillende boxen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Vervolgens moet je de kubussen en rechthoeken stapelen en samenhouden met speciaal ontworpen klemmen. Via de site van Muuto kan je zelfs een speciale stacked generator inschakelen om het exacte ontwerp van uw kast te maken.

 

 

Boxes van Pastoe

 

In de jaren tachtig ontwikkelde het Nederlandse design label Pastoe reeds de kast Pastoe Vision. Het was meteen een van de eerste modulaire kastsystemen, buitengewoon revolutionair dus. Het Nederlandse magazine Elsevier licht toe: “Het idee voor de kast zelf kreeg Boonzaaijer tijdens een voorstelling van het Nederlands Danstheater. Hij tuurde naar het decor, en dacht: een kast moet eigenlijk als een decor zijn dat je zelf in kan vullen. Boonzaaijer – hij ontwierp de kast samen met de in Frankrijk wonende Pierre Mazairac- heeft nog steeds niet genoeg van zijn kast, bekent hij. ‘Ik ben er echt trots op. Tot nu toe is het tijdloos. Of het de komende 25 jaar nog steeds meegaat weet je natuurlijk nooit zeker, maar ik geef hem veel kans”. Dertig jaar later haalde Pastoe nog meer inspiratie uit die vernuftige kastensystemen. Zo introduceerde het bedrijf de kast Pastoe Boxes op de interieurbeurs in Milaan 2011: “Er kan gespeeld worden met het beeld door de terugliggende separatie en het achterpaneel een andere kleur te geven dan de romp. De elementen bieden opbergruimte voor boeken, apparatuur of accessoires. Door haar vormgeving, maatvoering en kleurmogelijkheden kan Boxes perfect gecombineerd worden met Vision, waardoor prachtige combinaties van open en gesloten elementen kunnen ontstaan.”

 

17/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Interieurarchitect Veronique Lambrechts
Volgende artikel
Wat u moet weten over co2 meters