Interieur - Design

Martini glazen – Shaken not stirred!

Martini… Het is de cocktail die gin en droge, witte vermout mixt met ijs en geserveerd wordt met een groene olijf of een schijfje citroen. Het is de legendarische cocktail uit de VS. Het is de cocktail die synoniem is geworden voor drinken in stijl! Maar wat is de een Dry Martini zonder de typische Martini glazen?

Dry Martini bereiden

Je mag de Dry Martini niet verwarren met de vermout van het Italiaanse merk Martini & Rossi! Dry Martini maak je door een deel witte vermout te mixen met vijf delen gin (of wodka) en een olijfje of citroenschil om het geheel af te maken. De ingrediënten worden gemixt met een lepel en niet met een cocktail shaker om het drankje niet troebel te maken.

Dry Martini = drinken in stijl!

Martini wordt geassocieerd met charismatische personen als Winston Churchill of Ernest Hemingway, die openlijk uitkwamen voor hun voorkeur voor deze cocktail. Dorothy Parker zei ooit nog “I like to have a Martini, two at the very most. Three, I’m under the table. Four, I’m under my host.” Maar ook op het witte doek heeft de Dry Martini zijn plaatsje veroverd als favoriete drank van James Bond die het “shaken, not stirred” drinkt.

Martini glazen

De typische Martini glazen die aan het drankje verbonden zijn, zijn witte, kegelvormige glazen op een ranke steel en wijde voet. Pure klasse! Ook andere cocktails kunnen in dit elegante glaasje geserveerd worden, zoals de Cosmopolitan.

Hoog tijd om cocktails te maken?

10/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kinderkamer inrichting voor happy kids
Volgende artikel
Wat kan je kopen met EcoCheques/EcoPass?