Interieur - Design

Le Creuset: koken met de enige echte klassieker

Le Creuset

Er gaat niets boven een heerlijk stoofpotje dat lang gesudderd heeft in een grote braadpan. En doorgaans zijn de oudste braadpannen voor dat soort recepten het best geschikt. Dat geldt zeker voor de karakteristieke braadpan van Le Creuset – wie heeft deze oranje klassieker niet in de keuken staan? Maar wat maakt Le Creuset nu zo uniek?

Al sinds 1925

Wist je dat het merk Le Creuset in 1925 opgericht werd door twee Belgen? Armand Desaegher en Octave Aubecq vestigden hun onderneming in het Franse dorpje Fresnoy-le-Grand en bouwden Le Creuset vandaar uit tot een merk met filialen in de hele wereld. Ook vandaag nog kun je overal ter wereld, van Istanbul tot New York, een Le Creuset-braadpan kopen.

Braadpan met gietijzeren deksel
Le Creuset

Het meest iconische item in de Le Creuset-collectie? Dat is natuurlijk de braadpan met gietijzeren deksel, in de kenmerkende feloranje kleur. Al zijn ze tegenwoordig ook verkrijgbaar in andere kleuren, zoals ‘rivièrablauw’, palmgroen of kersenrood. Degelijkheid is het ‘unique selling point’ van deze klassieker: de pannen en potten van Le Creuset komen met een levenslange garantie. Het zijn luxe-items, met de hand gemaakt in een voor elke pan unieke mal. Geen twee Le Creusets zijn dezelfde.

Le Creuset: braadpan met klasse

Een braadpan van Le Creuset overstijgt zijn functionaliteit. Tuurlijk gebruik je de pan om je zondagse gebraad in te laten sudderen – hoe trager hoe liever. Maar zijn karakteristieke kleur en en vorm maken van een echte Le Creuset ook een decoratief element, perfect om elke keuken, rustiek of modern, een vleugje retro-charme te verlenen. Laat je braadpan gerust op het aanrecht staan als blikvanger! (Handig als je plaats tekortkomt in je keukenkasten …)

 

08/07/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Praktische onderhoudstips: hoe het toilet schoonmaken?
Volgende artikel
In een stationsbuurt wonen: de voor- en nadelen op een rijtje