Interieur - Design

Kamer 3120 | Hotelkamer van de toekomst

Vorig jaar heeft de hotelketen Novotel in samenwerking met Microsoft de klassieke hotelkamer een volledig nieuwe dimensie gegeven. Kamer 3120 werd ontwikkeld in samenwerking met Naço Architectures en zou wel eens de hotelkamer van de toekomst kunnen worden.

Hotelkamer met de meest moderne technologieën

De hotelkamer die Novotel en Microsoft tot leven hebben gewekt, is uitgerust met de meest moderne technologieën. In Kamer 3120 kan je dankzij een interactieve spiegel van Sensorit met je vingertoppen hologrammen bewegen en zo muziek laten weerklinken, de weersvoorspellingen checken, een pizza bestellen, toegang verkrijgen tot multimedia toepassingen,…

Hotelkamer met design meubels

De missie van het Franse Instituut voor Design (een referentie op het gebied van innovatief design) bestaat erin om innovatieve projecten te valoriseren. Zowel de productie als de verdeling van design meubels voor onder andere hotelkamers vallen daaronder. Het Instituut focust op beter samenleven en werkt rond 5 kernthema’s (de 5 E’s): Economie, Ergonomie, Esthetiek, Ethiek en Emotie.

Het Franse Instituut voor Design heeft ook het Janus-label gecreëerd waarmee het de meest innovatieve design producten en diensten in de schijnwerpers zet die de gebruiker en zijn omgeving een optimaal comfort bieden.

Hotelkamer biedt revolutionaire beleving

De klanten van het Novotel Paris Vaugirard hebben gedurende 4 maanden kunnen kennismaken met het concept van Kamer 3120. Naar aanleiding daarvan is de hotelkamer van de toekomst beloond met het Janus-label. Het Instituut heeft vooral de revolutionaire maar perfect realistische belevenis geroemd, binnen een design en hyper geconnecteerde omgeving.

22/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een woning met rechtsbijstandverzekering
Volgende artikel
Een houten terras reinigen voor de winter