Interieur - Design

Mookum – productdesign via crowdsourcing

Productdesign via crouwdsourcing, het kan soms verrassende resultaten hebben! Althans, dat is wat Mookum bewijst.

Wat is Mookum?

Mookum is een online platform, gebaseerd op een heel eenvoudig concept, ook wel “crowdsourcing” genoemd. Consumenten kunnen hun ideeën voor innovatieve design ontwerpen lanceren en designers uitdagen om die wensen te realiseren in een concreet designobject. Designers die de uitdaging willen aangaan, zetten hun ontwerp online. De consumenten kunnen vervolgens stemmen op hun favoriete inzending. Als er voldoende vraag is, zoekt Mookum fabrikanten en kan je het product kopen via de website.

Deze manier van productontwikkeling is niet alleen origineel, het heeft ook heel wat voordelen. Zo lezen we op de site van Mookom dat de consument mee aan de wieg staat van nieuwe innovaties en productdesign. Daarnaast zal hij vaak kunnen genieten van een beperkte oplage. Door het designproduct te kopen, helpt hij daarenboven de carrière lanceren van vaak jonge designtalenten. Voor designers biedt Mookum namelijk kansen om hun ideeën te realiseren en meer naamsbekendheid te krijgen.

Mookum productdesign in vijf stappen

  • Stap 1: Huisdesigners en jonge designtalenten uitdagen

De consument laadt zijn probleem op via de ‘Challenge’ module. Zo daagt hij designers uit om een oplossing te vinden. De beste challanges halen elke maand de Mookum website.

  • Stap 2: Designers gaan de Challenge aan

Nu is het de beurt van de designers om zich aan te melden en de ‘Challenge’ aan te gaan.

  • Stap 3 : Design inzenden via website

De designers zenden hun creatieve en innovatieve oplossingen voor het probleem in. Een interne jury van Mookum maakt een eerste selectie van de ontwerpen. Die komen vervolgens op de website.

  • Stap 4: Consumenten stemmen op hun favoriete design

De consumenten kunnen stemmen op hun favoriete ontwerpen en aanbevelingen doen om dit nog te verfijnen. Het is namelijk de bedoeling dat de ontwerpen maximaal beantwoorden aan de wensen en verwachtingen van de consument.

  • Stap 5: Designs worden werkelijkheid

De consument kan het design kopen via de site. De producten worden vervaardigd als er een minimaal aantal bestellingen wordt geplaatst door de consumenten.

 

15/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Koelkast kopen?
Volgende artikel
Verlicht uw interieur! An Van Loo over design verlichting (II)