Interieur - Design

Indera wint Henry Van de Velde award

De Henry Van de Velde award voor de bedrijfsonderscheiding gaat dit jaar naar meubelmaker Indera. Het bedrijf ontwerpt en produceert design stoelen en zetels. Indera wint de prijs omdat het ‘flexibele en modulaire zetels van grote kwaliteit maakt, voor particulieren en voor de professionele markt’.

Design Vlaanderen reikt awards uit

Design Vlaanderen reikt ieder jaar de Henry Van de Velde awards uit, genoemd naar de bekende Belgische ontwerper, architect en vormgever. Van de Velde wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de art nouveau. Er worden telkens vijf prijzen uitgereikt. Tekenaar Ever Meulen schiet dit jaar de hoofdvogel af en wordt bekroond voor zijn volledige loopbaan. Design Vlaanderen is een belangenvereniging die de sector promoot, advies verleent aan designers en onderzoek doet.

Indera: modulaire zitbanken

Indera (een Belgisch bedrijf!) staat er vooral om bekend moduleerbare design sofa’s te maken die je naar hartenlust in verschillende opstellingen kan plaatsen. De modulaire zitbanken hebben een strakke vormgeving en een heel comfortabele zit. In feite kan je ermee puzzelen totdat de opstelling aan je wensen voldoet. Indera is in heel Europa actief en is volop bezig met een verdere buitenlandse expansie.

Samenwerking met bekende ontwerpers

Het design bedrijf heeft al een mooi palmares opgebouwd. Een groot deel daarvan is te danken aan de samenwerking met gerenommeerde designers zoals Wim Segers (Studio Segers), maar ook met het designerduo Beaverhausen (bestaande uit Mimy A. Diar en Ad Luyten), Fabiaan Van Severen, Xavier Lust, Bram Boo en Stefan Steenkist. Modern design dat in ieder interieur tot zijn recht komt, is het paradepaardje van Indera.

16/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De thermos vandaag en morgen
Volgende artikel
Tuinafscheiding van gaas met gevlochten twijgen